Див екшън край Мандра! Инспектори и гранични полицаи преследваха бракониери до Дебелт (Снимки)

Див екшън край Мандра! Инспектори и гранични полицаи преследваха бракониери до Дебелт (Снимки) - E-Burgas.com

Истински екшън се е разиграл край Мандра докато инспектори на ИАРА извършвали рутинната си проверка вчера. Случката се е разиграла в района на местността Столовата, когато след дъглго наблюдение на водоема държавните служители забелязали няколко лица, извършващи нерегламентиран риболов с мрежи.

Инспекторите изчакали бракониерите да извадят мрежите и да натоварят улова в личния си автомобил, след което се легитимирали със служебни карти с цел да извършат проверка. Нарушителите, обаче, потеглили с автомобила си като с действията и реакциите се опитали да възпрепятстват проверката. От Столовата последвала гонка до село Дебелт, където друг екип на ИАРА със служебен автомобил, съвместно със служители на ГП Бургас препречили пътя на бракониерите и успели да ги заловят.

нарушителите са се разминали само с акотве за нарушаване разпоредбите на ЗРА. Иззети са 2 броя лодки, лекия автомобил, мрежи с обща дължина 500 м., а рибата 300 кг. от вида сребриста каракуда е дарена на Зоопарк град Айтос.

Галерия
Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра Заловиха опасния шофьор, забелязали го бос на Каваци Още издирват шофьора от гонката в Бургас Задържаха мъж и жена след гонка с полицията на "Тракия" Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия" Тежки дни за Стоян, който рани полицай при гонката край Върли бряг Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина
Тагове
екшън бракониери гонка
Коментари

Още от последните новини