Задържаха мъж и жена след гонка с полицията на "Тракия"

Задържаха мъж и жена след гонка с полицията на
Снимка БНР

29-годишна жена и 40-годишен мъж са задържани и обвинени за трафик на мигранти след гонка по магистрала "Тракия". В колата им - "Шевролет Каптива" са открити трима палестински граждани, съобщиха от Районната прокуратура в Стара Загора.

Двамата наели лекия автомобил от София и вчера с него стигнали в гориста местност след границата ни с Турция, откъдето качили тримата палестинци. Единият от чужденците бил превозван в багажника на колата. Според уговорката всеки един от нелегалните мигранти трябвало да плати по 2400 евро на обвиняемите при пристигането си до крайната точка - София. Парите щели да бъдат изпратени от техни роднини в Турция.

При движението на автомобила по автомагистрала "Тракия" са били направени опити той да бъде спрян от полицейски служители. 29-годишната Д.Б., която шофирала, не се подчинила на разпорежданията със стоп палка, което наложило да бъдат направени заградителни мероприятия. На км 206 автомобилът е спрян, като при извършената проверка е установено, че в него се намирали тримата мъже, представящи се за граждани на Палестина.

Районната прокуратура в Стара Загора е повдигнала обвинения срещу мъжа и жената за трафик на мигранти, а срещу шофьорката и за шофиране след употреба на наркотик - амфетамин. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата ще остават в ареста за 72 часа, след което в съда ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Извършват се активни действия по разследването.

Свързани статии
Заловиха опасния шофьор, забелязали го бос на Каваци Още издирват шофьора от гонката в Бургас Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия" Тежки дни за Стоян, който рани полицай при гонката край Върли бряг Заловиха група мигранти след гонка с полицията в Бургас Хванаха моторист беглец без книжка, отнесе 5 акта Див екшън край Мандра! Инспектори и гранични полицаи преследваха бракониери до Дебелт (Снимки) Отново полицейски гонки в Бургас! Този път в нивите край „Джъмбо“
Тагове
гонка миганти
Коментари

Още от последните новини