Тежки дни за Стоян, който рани полицай при гонката край Върли бряг

Тежки дни за Стоян, който рани полицай при гонката край Върли бряг - E-Burgas.com

По внесено от Районна прокуратура - Бургас искане, бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян Г., обвинен за заплаха с цел принуда спрямо орган на власт и за допускане на ПТП. Той е управлявал Мерцедес след употреба на наркотични вещества, без да е имал необходимата правоспособност, с пострадал полицейски служител, като е избягал от местопроизшествието.

Той е обвинен за това, че на 23.07.2022г. в местността Пода в край Бургас употребил заплашване с цел да принуди орган на властта - полицай  от гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка.

Стоян е привлечен към наказателна отговорност и затова, че при управление на лек автомобил, нарушавайки правилата за движение по ЗДВП, допуснал ПТП, блъскайки патрулен автомобил на ОДМВР-Бургас, причинил средна телесна повреда – фрактура на лявата ръка на полицейски служител, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества - „метамфетамин“ и „амфетамин“, установено по надлежния ред с техническо средство,  избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност.

Определението на РС-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас.

Свързани статии
Заловиха опасния шофьор, забелязали го бос на Каваци Още издирват шофьора от гонката в Бургас Задържаха мъж и жена след гонка с полицията на "Тракия" Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия" Заловиха група мигранти след гонка с полицията в Бургас Хванаха моторист беглец без книжка, отнесе 5 акта Див екшън край Мандра! Инспектори и гранични полицаи преследваха бракониери до Дебелт (Снимки) Отново полицейски гонки в Бургас! Този път в нивите край „Джъмбо“
Тагове
гонка
Коментари

Още от последните новини