Димитър Николов към бургаските учители: Вие сте съвременните будители!

Димитър Николов към бургаските учители: Вие сте съвременните будители!  - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички бургаски учители и културни дейци по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

"Уважаеми бургаски дейци на културата и просветата,

Скъпи съграждани,

Честит Ден на народните будители!

Всички имаме повод за празнуване днес, защото нашият народ нямаше да се запази през вековете без изявените духовници, книжовници, учители и просветители, посветили таланта, делото и живота си на запазването и утвърждаването на българския език, духовност и култура.

Днес, ние, потомците на тези книжовници и просветители, носим отговорността да съхраним и предадем на следващите поколения мъдростта и духа на нашия народ. Това най-добре правите вие, скъпи учители, учени, творци, читалищни и библиотечни работници. Вие сте съвременните будители, които с достойнство и ентусиазъм предавате знанието на нашите деца, превръщайки ги в интелигентни и успешни българи.

Тази година е по-различна от предходните, но въпреки по-тежките условия, пред които ни изправи вирусната пандемия, Вие, скъпи учители и културни дейци се справяте с това изпитание с отдаденост и гордо вдигнати глави. Благодаря Ви за това!

Пожелавам Ви здраве, успех и продължавайте святото дело на нашите първоучители, съхранявайки родолюбието в нашите деца. Поклон пред ежедневните Ви усилия, съвременни будители!

Честит празник!"

 

ДИМИТЪР НИКОЛОВ

Кмет на Община Бургас

Коментари

Още от последните новини