Цената на хляба може да достигне 3 лв.

Цената на хляба може да достигне 3 лв.  - E-Burgas.com

Ще поевтинее ли хляба за крайния потребител след премахването на ДДС? Според производителят Димитър Бакалов това няма да се случи, заяви той по NOVA NEWS. Дори от септември или октомври ще има нов ръст, който може да достигне 3 лева.

"Цената не се образува само от това - в него влизат а от брашно, сол, вода, транспорт. Чак тогава се сторнира колко да внесеш в бюджета. Много от производителите работят на ток или газ. Никъде не се говори за увеличение на заплатите на хората. Много трудно това ще се случи, ако намаляваме цената на хляба. Малките фирми по селата няма да успеят да го направят", обясни той.

По думите му пшеницата е скочила двойно дори повече.

"Това означава, че ще има по-голямо увеличение на хляба. Този 1 млрд. за пшеница трябва да бъде даден за субсидия на производителите. Така пшеницата ще падне, а брашното и хлябът ще поевтинеят. Докато не се спре инфлацията, всичко ще върви нагоре", посочи Бакалов.

Свързани статии
Председателят на БПГА: Съвсем скоро горивата у нас ще поевтинеят значително Скъпотия: Сиренето, кашкавалът, маслото и яйцата отново поскъпват КНСБ настоява за 800 лева минимална заплата от октомври Икономисти: Европа я чака тежка криза след ноември, не можем да спрем инфлацията Прогноза: Българските картофи ще поскъпнат двойно Борим кризата с 0% ДДС на хляба, по-високи пенсии и отстъпка за горивата Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация Мика Зайкова: Инфлацията у нас ще достигне 20% Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си разходи
Тагове
инфлация
Коментари

Още от последните новини