Колите втора ръка поскъпнаха с близо 50 на сто

Колите втора ръка поскъпнаха с близо 50 на сто - E-Burgas.com

Липсата на внос на автомобили в България доведе до драстично увеличаване на продажната им цена, коментират експерти пред Нова нюз.

„Откакто настъпи COVID пандемията, автомобилният пазар в Европа и света си повиши цените, но и се затвори, защото няма автомобили, заради производството. И сега интересното е, че няма коли в Италия и Германия. И оттук натам изнасяме автомобили. Значи, те идват един път, ремонтираме ги, освежаваме ги, сваляме им километрите и отиват обратно в Италия. И там се продават за повече пари. Затова в България няма коли”, коментира Филип Лазаров.

„В момента въпреки всички затруднения, при новите автомобили се наблюдава някакво движение. Появяват се някак си автомобили. Спираме с претенциите – цвят, тапицерия, напротив има много коли, които идват с неясни нива на оборудване”, допълни Борислав Цаков, председател на Прес-авто клуб България.

Заради поскъпването на горивата се е повишило търсенето към електрифицирани автомобили.

Свързани статии
Никола Стоянов оптимист за 2023, щяло да има рязък спад на инфлацията До обяд движението ще е само в една лента на "Тракия" при км 121 Сиренето поскъпна с 50% само за година Сиренето и кашкавалът не спират да поскъпват Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Кога може да очакваме спад на инфлацията у нас? На шесто място сме по ръст на инфлацията в ЕС Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Нищо ново: Основни храни поскъпнаха и тази седмица Българинът купува само най-необходимото, за друго пари няма
Тагове
инфлация автомобили
Коментари

Още от последните новини