Колите втора ръка поскъпнаха с близо 50 на сто

Колите втора ръка поскъпнаха с близо 50 на сто - E-Burgas.com

Липсата на внос на автомобили в България доведе до драстично увеличаване на продажната им цена, коментират експерти пред Нова нюз.

„Откакто настъпи COVID пандемията, автомобилният пазар в Европа и света си повиши цените, но и се затвори, защото няма автомобили, заради производството. И сега интересното е, че няма коли в Италия и Германия. И оттук натам изнасяме автомобили. Значи, те идват един път, ремонтираме ги, освежаваме ги, сваляме им километрите и отиват обратно в Италия. И там се продават за повече пари. Затова в България няма коли”, коментира Филип Лазаров.

„В момента въпреки всички затруднения, при новите автомобили се наблюдава някакво движение. Появяват се някак си автомобили. Спираме с претенциите – цвят, тапицерия, напротив има много коли, които идват с неясни нива на оборудване”, допълни Борислав Цаков, председател на Прес-авто клуб България.

Заради поскъпването на горивата се е повишило търсенето към електрифицирани автомобили.

Свързани статии
Продават на търг конфискуваните автомобили от пияни и дрогирани шофьори в Бургас Как да намерим най-добрата оферта за коли под наем в Бургас Храните в България са поскъпнали с 52% през 2022 г. Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години За година основните храни у нас са поскъпнали двойно Никола Стоянов оптимист за 2023, щяло да има рязък спад на инфлацията До обяд движението ще е само в една лента на "Тракия" при км 121 Сиренето поскъпна с 50% само за година Сиренето и кашкавалът не спират да поскъпват Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас
Тагове
инфлация автомобили
Коментари

Още от последните новини