Бургазлията Пламен Жеков: С онлайн платформата линейките няма да се лутат по болници в търсене на легла

Бургазлията Пламен Жеков: С онлайн платформата линейките няма да се лутат по болници в търсене на легла - E-Burgas.com

Виртуално лечение и проверка на свободните легла в болниците. Онлайн платформа подпомага пациентите и дава глътка въздух на медиците в натоварената здравна система. 

Една от тях е създадена от 27-годишен мъж и показва колко са свободните болнични легла в Бургас и къде са те. Целта на приложението е да се избегне хаосът както за героите в бяло, така и за хора, при които времето е от животоспасяващо значение. 

"Тази платформа ще избегне линейките да обикалят от болница в болница да търси свободни ковид легла. Тя може още на път за болницата да разбере дали там има свободни легла и ако няма, може сама да се пренасочи в друга болница", обяснява програмистът Пламен Жеков.

Достъп до системата имат само болниците и медиците от Спешна помощ. Има администратор, който създава акаунтите на болниците, разпраща ги към болниците и те си актуализират информацията.

Освен за намирането на легла, с помощта на технологиите, по идея на друг млад екип, е създадена и виртуална болница. В нея можем да получим онлайн консултация от медицинско лице както за лечение на коронавирус, така и на други заболявания. 

В платформата участват над 1000 лекари с над 30 специалности от България и от света. Дори и при най-малката капка съмнение, че конкретният случай не може да бъде адресиран онлайн и това не е подходящ подход, пациентът бива уведомен, че трябва преглед на живо.

Източник: Bulgaria On Air

 

Свързани статии
Община Бургас пусна нова електронна услуга за граждани Планът за интегрирано развитие на Бургас вече със своя платформа След години чакане: Брокери и агенции за недвижими имоти вече имат общ регистър Над 400 бургазлии ползват мобилното приложение на "Бургасбус" Бургазлия създаде система, която отчита в коя болница колко свободни легла има Граждани се включват в Плана за интегрирано развитие на Бургас Бургас предлага виртуални разходки от всяка точка на света Всички общини в региона следят лицата с коронавирус от бургаското приложение Смарт приложение ще ни ориентира за най-търсените локации в Бургас Новото приложение за карантираните бургазлии ще работи и в останалите общини
Тагове
приложение платформа пламен жеков
Коментари

Още от последните новини