Бургазлия създаде система, която отчита в коя болница колко свободни легла има

Бургазлия създаде система, която отчита в коя болница колко свободни легла има - E-Burgas.com

Бургазлията Пламен Жеков създаде система, в която в реално време може да се вижда в коя болница колко свободни легла има. Тя може да прерасне и в национален сайт, в който да се добавят и бъдещите хотели, информира БНР. Жеков е дарил кода на Община Бургас и на здравната инспекция.

Жеков е програмист на свободна практика и създава софтуер от години. Една сутрин вижда телевизионен репортаж, в който собственик на частна болница в града призовава за подобна система, която да помогне в създалия се хаос със свободните легла. Прави софтуера бързо - започнал миналия петък, а в понеделник продуктът вече функционирал: "Изцяло е web базирана. Може да се преглежда от всяко едно мобилно устройство - таблет или компютър. Има един администратор, който създава акаунтите. Той ги разпраща към болниците и следователно те си актуализират информацията. Системата е предадена на община Бургас, която я е предала на Министерството на здравеопазването и, ако те решат, могат да включат и другите общини".

Жеков е наясно, че от тази система е можел да спечели, но не това е целта му: "В тези трудни времена трябва да помагаме. С пари не се живее. С хора се живее".

Системата вече функционира и здравните власти могат да следят къде колко легла има в реално време, за да не се разкарват пациенти по болниците.

Свързани статии
Болници у нас пред закриване заради липса на лекари Община Бургас пусна нова електронна услуга за граждани По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците От август ще се издават електронни направления за хоспитализация Сербезова: Трябва да има мандатност на директорите на болници Сербезова: Болниците да са готови за прием и лечение на пациенти с ковид Превозвачи: Българите плащат най-големи ТОЛ такси И зърнопроизводителите са против новата тол система Антон Тонев, ПП: Бежанците няма да повлияят на джоба на болниците МРРБ: Не е вярно, че тол системата работи на загуба, приходите отиват само за ремонт и изграждане на пътища
Тагове
болници система приложение легла
Коментари