Община Бургас пусна нова електронна услуга за граждани

Община Бургас пусна нова електронна услуга за граждани - E-Burgas.com

В платформата SmartBurgas – https://egis.smartburgas.eu – и в раздел „Електронни услуги“ в сайта на Община Бургас – https://www.burgas.bg/bg/elektronni-uslugi – вече е достъпно новото специализирано уеб приложение за предоставяне на данни от географската информационна система на града чрез отдалечен достъп до специализираните дигитални масиви eGIS.

Приложението е в процес на разработване и базите с данни са в процес на запълване. Ако към момента на търсене не намерите информация за определен обект, обърнете се директно със запитване към експертите на Община Бургас през контактната форма ТУК.

Тази нова услуга дава на регистрираните ползватели достъп до динамични карти на Бургас с интегрирани данни от действащия регулационен и застроителен план, данни от смарт системи на града и друга специализирана информация, както и възможност за заявяване на различни електронни услуги, свързани с тези данни. Заявките се изпълняват автоматично, онлайн, без нужда от отиване на гише.

В момента системата е в тестови период. През това време предоставяните електронни услуги са безплатни. След изтичане на тестовия период, те ще станат платени.

За използването на услугите се изисква индивидуална регистрация на профил в системата. Тя се извършва чрез влизане в страницата на платформата еGIS през линковете https://egis.smartburgas.eu или https://www.burgas.bg/bg/elektronni-uslugi - eGIS.

След успешно попълване на регистрационната форма, ще получите линк на въведения от Вас имейл адрес, с който се верифицира регистрацията и се потвърждава активирането на профила Ви с възможност за достъп до услугите.

При активация на Вашия профил, ще имате възможност да ползвате безплатни услуги, както и платени такива, по цени, описани в Тарифата за услуги на Община Бургас.

За да бъде активирана дадена електронна услуга, следва да имате вече валидирана регистрация на акаунт. След вход през акаунта Ви, в системата ще бъдете посрещнати от страницата за избор на услуги на eGIS.

Свързани статии
Планът за интегрирано развитие на Бургас вече със своя платформа След години чакане: Брокери и агенции за недвижими имоти вече имат общ регистър Над 400 бургазлии ползват мобилното приложение на "Бургасбус" Бургазлията Пламен Жеков: С онлайн платформата линейките няма да се лутат по болници в търсене на легла Бургазлия създаде система, която отчита в коя болница колко свободни легла има Граждани се включват в Плана за интегрирано развитие на Бургас Бургас предлага виртуални разходки от всяка точка на света Всички общини в региона следят лицата с коронавирус от бургаското приложение Смарт приложение ще ни ориентира за най-търсените локации в Бургас Новото приложение за карантираните бургазлии ще работи и в останалите общини
Тагове
приложение платформа
Коментари

Още от последните новини