Бургаските ясли готови да приемат деца от 4-ти януари

Бургаските ясли готови да приемат деца от 4-ти януари - E-Burgas.com

За улеснение на родители, няма да се изисква медицинска бележка от личния лекар, а само декларация, че детето е здраво

Всички детски ясли и градини на територията на община Бургас са готови да посрещнат децата още в първия работен ден след празниците - 4 януари, понеделник. Вече са уведомени всички директори и служители в градините и са направени нужните заявки за зареждане с храна и консумативи за детските заведения.

Според направено проучване сред родителите, 55 % от тях са заявили съгласие, че ще пуснат децата си още в първия ден при отваряне вратите на детските ясли и градини. За допълнителното спокойствие на родителите, кметът разпореди детските заведения да преминат в стандартен режим на работа, без сборни групи.

От родителите няма да се изисква да представят медицинска бележка от личния лекар, а само декларация, че детето им не е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

Директорите ще продължат да прилагат новите програми на Община Бургас за повече занятия и игри на открито, когато времето позволява.

Остават задълженията на детските заведения да извършват строг сутрешен филтър и ежедневна четирикратна дезинфекция на помещенията. От следващата седмица няма да се допускат родители и външни лица вътре в сградата, а медицинските сестри ще мерят температурата на всяко дете още на вратата.

Свързани статии
Представиха нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите Кабинетът представя нови стимули в подкрепа на бизнеса Отпадат голяма част от ковид ограниченията Пускат 20 000 зрители за финала на Купата на "Васил Левски" Стадионите, образователните и езиковите школи отварят врати Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения От днес отпадат ограниченията за моловете Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Гърция се отваря постепенно от началото на април
Тагове
ясли детски градини мерки
Коментари

Още от последните новини