Бургаските ясли готови да приемат деца от 4-ти януари

Бургаските ясли готови да приемат деца от 4-ти януари - E-Burgas.com

За улеснение на родители, няма да се изисква медицинска бележка от личния лекар, а само декларация, че детето е здраво

Всички детски ясли и градини на територията на община Бургас са готови да посрещнат децата още в първия работен ден след празниците - 4 януари, понеделник. Вече са уведомени всички директори и служители в градините и са направени нужните заявки за зареждане с храна и консумативи за детските заведения.

Според направено проучване сред родителите, 55 % от тях са заявили съгласие, че ще пуснат децата си още в първия ден при отваряне вратите на детските ясли и градини. За допълнителното спокойствие на родителите, кметът разпореди детските заведения да преминат в стандартен режим на работа, без сборни групи.

От родителите няма да се изисква да представят медицинска бележка от личния лекар, а само декларация, че детето им не е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

Директорите ще продължат да прилагат новите програми на Община Бургас за повече занятия и игри на открито, когато времето позволява.

Остават задълженията на детските заведения да извършват строг сутрешен филтър и ежедневна четирикратна дезинфекция на помещенията. От следващата седмица няма да се допускат родители и външни лица вътре в сградата, а медицинските сестри ще мерят температурата на всяко дете още на вратата.

Свързани статии
Здравният министър: Държим пандемията на каишка Коронавирусът отново настъпва, Бургас е сред областите в червената зона Кметът Димитър Николов с добра новина: 15 детски радини ще бъдат оборудвани за деца със СОП и изявени дарби Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят Ангел Кунчев: Дистанцията от 1,5 м не може да спре пандемията, трябва по-голяма Полицията хвана 37 посетители на нощно заведение във Варна Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари НОЩ: Мерките срещу ковид дават резултат, на правилния път сме Поетапно разхлабване на мерките, разговорите с ресторантьорите продължават Марияна Николова: Ресторантите отварят, но ще работят като тези в хотелите
Тагове
ясли детски градини мерки
Коментари

Още от последните новини