Бургаските ветерани във водните спортове се обединяват в клуб

Бургаските ветерани във водните спортове се обединяват в клуб  - E-Burgas.com

Клуб по водни спортове "Бургас Мастерс" беше учреден в края на 2019 в Бургас и е първият в града за ветерани във водните спортове.

Целта на клуба е да обедини всички ветерани във водните спортове - плуване, водна топка, подводен риболов, фрийдайвинг, скубадайвинг, подводно ориентиране, скоростно плуване, водно спасяване, водомоторни спортове, яхтинг, кайт-сърфинг и други.

Председател е Тодор Хльостаров, който е бивш плувец и ватерполист.

Клубът е създаден на основание решение за преобразуване чрез отделяне, взето от Общото събрание на сдружение с нестопанска цел КВС "Бургас". И тъй като новоучредения клуб е правоприемник на преобразувания , "Бургас Мастерс" вече е шампион на България за 2017 година в първото българско Държавно първенство по водна топка за ветерани.

Малко след учредяването клубът дори участва с 4-има състезатели в турнир за ветерани по плуване "Мастърс Бургас 2019", на който треньорът по плуване в КВС "Бургас" Иван Попов спечели 3 медала - 2 сребърни на 100 кроул и 100 съчетано плуване и един бронзов на 50 бътерфлай.

Заради последвалото извънредно положения в страната, лицензирането на клуба в Българска мастерс федерация и Министерството на младежта и спорта беше забавено. Лицензът обаче вече е факт и от началото на месец август клубът започва да набира нови членове.

Желаещите да станат членове на КВС "Бургас Мастерс" могат да се обадят на тел. 0887 753 900

Свързани статии
Нов фотографски клуб в Бургас ще обучава ученици 40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината Три български и три молдовски отбора ще се борят за Купа "Шуната" Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Отлагат плувния маратон до Света Анастасия заради лоши метеорологични условия Спортно списание разкрива непознати факти от историята на бургаското плуване Състезатели от 6 държави ще спорят за отличията на плувния маратон "Порт Бургас 2021" Стотици се събраха за плувния маратон от "Света Анастасия" Над 80 състезатели се включват в състезание по подводни спортове „Златният делфин 2021“ "Акулите" донесоха 11 медала в Бургас, обраха овациите в Сандански (Снимки)
Тагове
ветерани плуване клуб
Коментари

Още от последните новини