Бургаските ветерани във водните спортове се обединяват в клуб

Бургаските ветерани във водните спортове се обединяват в клуб  - E-Burgas.com

Клуб по водни спортове "Бургас Мастерс" беше учреден в края на 2019 в Бургас и е първият в града за ветерани във водните спортове.

Целта на клуба е да обедини всички ветерани във водните спортове - плуване, водна топка, подводен риболов, фрийдайвинг, скубадайвинг, подводно ориентиране, скоростно плуване, водно спасяване, водомоторни спортове, яхтинг, кайт-сърфинг и други.

Председател е Тодор Хльостаров, който е бивш плувец и ватерполист.

Клубът е създаден на основание решение за преобразуване чрез отделяне, взето от Общото събрание на сдружение с нестопанска цел КВС "Бургас". И тъй като новоучредения клуб е правоприемник на преобразувания , "Бургас Мастерс" вече е шампион на България за 2017 година в първото българско Държавно първенство по водна топка за ветерани.

Малко след учредяването клубът дори участва с 4-има състезатели в турнир за ветерани по плуване "Мастърс Бургас 2019", на който треньорът по плуване в КВС "Бургас" Иван Попов спечели 3 медала - 2 сребърни на 100 кроул и 100 съчетано плуване и един бронзов на 50 бътерфлай.

Заради последвалото извънредно положения в страната, лицензирането на клуба в Българска мастерс федерация и Министерството на младежта и спорта беше забавено. Лицензът обаче вече е факт и от началото на месец август клубът започва да набира нови членове.

Желаещите да станат членове на КВС "Бургас Мастерс" могат да се обадят на тел. 0887 753 900

Свързани статии
Бургаският кмет за световния рекордьор: Цанко е герой! Вярвахме в него от самото начало Духов оркестър ще подгрява трибуните за рекорда на Цанко Цанков Затварят басейна на Флората заради подготвката на Цанко Цанков Мощен екстрийм уикенд очаква бургазлии (Видео) Над 100 деца ще надъхват Цанко Цанков да чупи световния рекорд от 12-часово плуване Цанко Цанков започва загрявката: Ще плува 6 часа в петък Миналогодишният победител отново спечели маратона от острова (Снимки) 53-ма смелчаци вече плуват от острова към моста Американци ще плуват на маратона от Острова Цанко рекордорът в ново предизвикателство - ще чупи световно постижение в басейн!
Тагове
ветерани плуване клуб
Коментари

Още от последните новини