Бургаските детски градини готови за първия учебен ден (Снимки)

Бургаските детски градини готови за първия учебен ден (Снимки) - E-Burgas.com

Всички бургаски детски градини са готови да посрещнат тържествено децата в първия учебен ден. Ремонтни дейности това лято бяха извършени в старата детска градина в квартал Сарафово и в двора на ДГ "Раковина", която се намира на булевард "Христо Ботев" № 48.

В градина "Ален Мак" в Сарафово бяха въведени всички необходими мерки за енергийна ефективност - полагане на хидроизолация на покрива, топлоизолация и боядисване на фасадата на сградата, които ще предоставят много по-комфортна среда на малчуганите в нея.

В ДГ "Раковина" старите, ръждясали и амортизирани уреди на двора, бяха демонтирани, а изпочупените плочки - премахнати. На тяхно място е положено ново покритие на алеите и нови съоръжения за игра на децата в двора. Монтирани са нови катерушки и комбинирани съоръжения и два батута. В момента се довършват терасите и стълбищата към градината, които също се обновяват.

Детските ясли и градини ще посрещнат своите възпитаници на 15 септември с украса в дворовете. Приоритет за Община Бургас остава опазването на здравето и безопасността на децата, които посещават детските заведения, затова тържествата ще се състоят в дворовете, но без присъствието на родители и външни лица. Децата ще бъдат разделени по групи, за да не се струпват и смесват помежду си.

За родителите, които не искат да пуснат децата си в детската градина, поради медицински причини, общинска администрация ще предостави възможност за работа от разстояние в електронна среда. За целта родителите ще могат да ползват програмата "Заедно ще се справим - игри и забавления у дома", която ще намерят на: https://smartburgas.eu/bg/education, откъдето да изтеглят презентации и видео игри, разработени от съответната детска градина.

Община Бургас напомня още веднъж на всички директори и учители, че е забранено събирането на финансови средства от родителите на децата в детските градини за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване, обзавеждане, познавателни книжки и учебни комплекти, с изключение на тези, предвидени за децата от яслените, I-ва и II-ра възрастова група. Задължение на родителите на децата от всички възрастови групи остава единствено осигуряването на необходимите учебни пособия на детето за неговото пълноценно участие в процеса на обучение и възпитание.

Галерия
Свързани статии
Над 24 хил. ученици прекрачиха прага на класните стаи в Бургас (Снимки) 57 хиляди първолаци ще чуят първия училищен звънец Местата в детски ясли в Бургас се увеличили с 65 за година Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Без маски за децата в предучилищна и детските градини Кметът Димитър Николов с добра новина: 15 детски радини ще бъдат оборудвани за деца със СОП и изявени дарби Бургаските ясли готови да приемат деца от 4-ти януари Въвеждат нови "справедливи" такси в детските градини в Бургас Отварят детските градини в столицата още в понеделник? Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка
Тагове
детски градини учебен ден
Коментари

Още от последните новини