Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка

Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка - E-Burgas.com

Първи ще бъде възстановен учебният процес в детските градини, като това ще стане най-късно на 21 декември. В училищата няма смисъл да се връщат децата за 22 и 23 декември, по-разумно е да тръгнат на училище на 4 януари. Това каза пред bTV министърът на образованието Красимир Вълчев, като уточни, че завръщането на учениците в клас зависи от епидемичната обстановка.

Няма съмнение, че децата малко или повече са преносители на коронавируса. Трябва да намалим средата на епидемично въздействие. Да, Франция и Англия са изключение с отворени училища, но повечето държави затвориха училищата.

Там, където имаме повече случаи, затваряме. В последните седмици имаме много заразени учители, имаме и смъртни случаи, най-важното е да съхраним здравето на учителите. Имаме компенсаторно обучение в електронна среда, някъде е по-добро, другаде не толкова. Образователните пропуски може да се компенсират през юни месец, но животът на хората не може да се компенсира.

В детските градини нямаме ефективна възможност за обучение в електронна среда, то не е и подходящо за градините, подчерта Вълчев.
 

 

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас
Тагове
училище ученици детски градини деца красимир вълчев образование
Коментари

Още от последните новини