Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка

Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка - E-Burgas.com

Първи ще бъде възстановен учебният процес в детските градини, като това ще стане най-късно на 21 декември. В училищата няма смисъл да се връщат децата за 22 и 23 декември, по-разумно е да тръгнат на училище на 4 януари. Това каза пред bTV министърът на образованието Красимир Вълчев, като уточни, че завръщането на учениците в клас зависи от епидемичната обстановка.

Няма съмнение, че децата малко или повече са преносители на коронавируса. Трябва да намалим средата на епидемично въздействие. Да, Франция и Англия са изключение с отворени училища, но повечето държави затвориха училищата.

Там, където имаме повече случаи, затваряме. В последните седмици имаме много заразени учители, имаме и смъртни случаи, най-важното е да съхраним здравето на учителите. Имаме компенсаторно обучение в електронна среда, някъде е по-добро, другаде не толкова. Образователните пропуски може да се компенсират през юни месец, но животът на хората не може да се компенсира.

В детските градини нямаме ефективна възможност за обучение в електронна среда, то не е и подходящо за градините, подчерта Вълчев.
 

 

Свързани статии
Одобриха допълнителни средства за безплатно море за учениците В Айтос показаха напредък в програми за работа с деца на УНИЦЕФ Стотици ученици от Бургас и Несебър се запознаха с работата на прокуратурата отблизо Ученичка от Несебър с голяма литературна награда Ученици от Айтос направиха мултимедийни презентации в съда Немската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки) Химичните технологи ще са „звездата“ в кампания на ВХТИ Учителят Тео Теодосиев ще проведе знаменитата си лагер-школа по математика в Бургас В Несебър фокусирасха вниманието на децата срещу противообществените прояви Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки
Тагове
училище ученици детски градини деца красимир вълчев образование
Коментари

Още от последните новини