Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона

Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона  - E-Burgas.com
Архив Агенция "Митници"

Близо 100 кг контрабандна паста за наргиле иззеха митническите служители от ТД Митница Бургас.

Преди няколко дни на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът, сръбски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Чехия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка. След пролъчване с рентген и физически контрол митническите служители откриват на различни места в шофьорската кабина 199 пакета с паста за наргиле, всеки по 0.500 г., без акцизен бандерол. Акцизната стока с пазарна стойност 25 173 лева е задържана. Стойността на дължимия акциз е 15 124 лева.

В хода на проверката са открити и недекларирани 90 текстилни изделия –блузи, тениски, панталони с лого на световноизвестни марки.

На шофьора са съставени два акта по Закона за митниците – единият за превозване на акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, другият - за недекларираните дрехи.

Свързани статии
Километрични колони от коли на границата с Турция Километрична опашка за влизане в България на ГКПП-Капитан Андреево Контрабанди над 1 млн.лева откриха на "Капитан Андреево" Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки) Контрабандни половин милион лева задържаха на "Капитан Андреево" Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки) Иззеха злато и сребро за 35 бона на "Капитан Андреево" (Снимки)
Тагове
Митници Капитан Андреево контрабанда
Коментари

Още от последните новини