Бургаската болница представи организацията си при евентуален пик на заразата

Бургаската болница представи организацията си при евентуален пик на заразата - E-Burgas.com

Бургаската болница е инфиормирала кризисния щаб за борба с коронавируса готовността на медицинския екип при бъдеща кризисна ситуация, легловата база и наличната апаратура. Това направи днес началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Антон Григоров от УМБАЛ.

Той представи и приетия в болницата алгоритъм при криза, който включва отделянето на сектори в реанимацията за пациенти с коронавирус и отцепването на т.нар. „зона за чиста реанимация“, както и възможността за координиране с останалите реанимационни екипи от болниците в града.

Ще се търсят допълнителни възможности за закупуването на още апарати за обдишване, монитори, дефузери и мобилен рентген.

На заседанието присъства и д-р Васил Костадинов – собственик на лаборатории „Лина“, с когото са обсъдени и възможностите за циклично осигуряване на pcr тестове в Бургас.

Създаден е и алгоритъм за действие при пик на заразата, който обхваща етапите за настаняване в различните здравни заведения както в Бургас, така и в общинските болници в региона. Прави се обследване и на други, извънболнични помещения.

Направена е и логистика за осигуряването на допълнителни походни легла при кризисна ситуация за болниците – 350 от базата на МНО и 350 от БЧК.

Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие
Тагове
коронавирус умбал
Коментари

Още от последните новини