БДЖ с нова структура, очаква резултати до шест месеца

БДЖ с нова структура, очаква резултати до шест месеца - E-Burgas.com

Оздравителна програма за българските железници ще бъде обявена на 18 февруари, тя предвижда цялостен план за нов мениджмънт на жп транспорта, промените ще бъдат видими до шест месеца, предаде репортер на БГНЕС.

Предвижда се вливане на БДЖ „Пътнически превози“ и БДЖ „Товарни превози“ в БДЖ Холдинг, като по този начин ще се създаде национална компания БДЖ ЕАД“, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев.

Новата структура на БДЖ ще е по-ефективна в съответствие с размера на пазара. С нея ще се отстранят сериозни организационни слабости, които ще помогнат да се преодолее технологическата изостаналост на БДЖ. С тази реформа ще бъдат премахнати административни звена, които поглъщат големи разходи. Ще се създаде добра база за развитие на превозите и финансова стабилност, категоричен е Илиев.

Важен елемент от преструктурирането е инвестицията в човешки капитал, подобряването на условията на труд и обучение на персонала. С новата структура ще се улесни възстановяването на железопътните системи със съседните държави, както и интегрирането на градската мобилност с европейската транспортна система. 

Свързани статии
Преспи сняг във влака София - Бургас Министър Папукчийски: Извинявам се на всички, които са принудени да пътуват с БДЖ Пътническите влакове в България навъртяха 10 месеца закъснение за една година Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците Новата ера в БДЖ: София-Бургас за 4 часа и половина БДЖ ще подобрява условията и чистотата във влаковете Събев обеща по-бърз и чист влак до морето БДЖ с нов график заради ремонти Токът оскъпява и билетите за БДЖ БДЖ избра изпълнител по процедурата за наем на локомотиви
Тагове
БДЖ
Коментари