БДЖ избра изпълнител по процедурата за наем на локомотиви

БДЖ избра изпълнител по процедурата за наем на локомотиви - E-Burgas.com

„ЮБЕКС – България” ЕООД ще достави под наем електрически локомотиви Siemens Vectron на БДЖ. Решението е факт, след приключване на работата на комисията по обявената процедура: „Доставка чрез наемане на 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива плюс опция за доставка чрез наемане на допълнителни до 5 (пет) броя магистрални електрически локомотива”.

До изборът се стигна, след като до втория етап на поръчката достигнаха и други двама участника - „ЕЛЛ Германия” ГмбХ и „Ес Рейл Лииз” ООД. След проведените преговори при равни условия, класираният на първо място участник предложи икономически найизгодна оферта от 8 468 400,00 лв. без ДДС, която е и по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата.

Цената включва стойност на наем на 5 броя локомотиви модел Siemens Vectron, техническа поддръжка, ремонт и резервни части, както и застраховка и въвеждане в експлоатация. В обхвата на наема са включени и теоретично и практическо обучение на ремонтен и експлоатационен персонал.

Срокът на договора е 24 месеца и с възможност за подновяване за срок от 12 месеца и с опция да се наемат още 5 допълнителни локомотива.

Доставката на първите локомотиви е от 60 до 90 дни след подписването на договора.

Свързани статии
Преспи сняг във влака София - Бургас Министър Папукчийски: Извинявам се на всички, които са принудени да пътуват с БДЖ Пътническите влакове в България навъртяха 10 месеца закъснение за една година Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците Новата ера в БДЖ: София-Бургас за 4 часа и половина БДЖ с нова структура, очаква резултати до шест месеца БДЖ ще подобрява условията и чистотата във влаковете Събев обеща по-бърз и чист влак до морето БДЖ с нов график заради ремонти Токът оскъпява и билетите за БДЖ
Тагове
БДЖ
Коментари

Още от последните новини