Банско стартира зимния сезон в условията на локдаун

Банско стартира зимния сезон в условията на локдаун - E-Burgas.com

Старт на зимния сезон в Банско със седем писти и четири лифта в условията на локдаун. Пистите, които работят от днес, са Плато 1 и 2(Ns3 и N211), Бъндерица (N22), Балканиада (N24) до Междинна станция на Лифт Б1 и Б2, Юлен (N28) и Коларски път (N21), показа btvnovinite.bg.

Следните съоръжения ще бъдат отворени в самото начало на сезона: лифт Шилигарника, лифт Плато, лифт Бъндерица 1 и 2, детска котва, шест седалков Коларски път, паничка Бъндеришка поляна, пътечка Бъндеришка поляна и кабината.

В закритите помещения е препоръчително всички да бъдат с маски. Кабините ще се дезинфекцират, като се препоръчва прозорците да бъдат отворени. Ще има пропускателен режим в гардеробите - до 15 души, като ще се измерва температурата на ски групите, които са до 10 души.

Поради обилните снеговалежи от курорта предупреждават, че има лавинна опасност от самото начало на сезона и препоръчват практикуването на зимни спортове да се извършва само в рамките на обозначените и обработени писти.

В ски зоната ще бъдат отворени алпийските барове на Бъндеришка поляна и Шилигарника, където ще има възможност да бъдат купени топли напитки.

Пампорово

Ски сезонът в Пампорово стартира на 19 декември, събота.

Ски зоната в курорта ще бъде достъпна в по-голямата си част, като работещите писти ще са Ns 1- Язовира, Ns1A - Байпас, Ns6 - Туристическа, Ns10 - Дельово дере, N911 - Картола и Ne12 - Стойките.

Боровец

От Боровец обясняват, че са напълно готови за отваряне на ски зоната, но са необходими ниски температури, за да се направи изкуствен сняг. Засега прогнозите не са оптимистични и от курорта се надяват, че за Коледа ще има заснежени писти.

Свързани статии
Старт на зимния сезон в Банско Великден на брега на морето и още нещо Представиха мерките за зимния сезон пред туристическия бранш От туризма очакват силен зимен сезон В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско Слаб интерес към обектите в Банско за Нова година Вицепремиерът Марияна Николова не откри нарушения в Пампорово И Пампорово откри зимния сезон Властта: Ще има зимен сезон, готови ли са курортите Неустоимо предложение от Grand Hotel Bansko & Grand Hotel Sveti Vlas – Black Friday Holiday Deals
Тагове
зимен сезон банско
Коментари

Още от последните новини