В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско

В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско - E-Burgas.com

Най-добрите скиори на планетата вече са в България

Старт на Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Банско. Най-добрите скиори на планетата вече са в България, показа репортаж на NOVA. Те започнаха да се спускат по ски пистата „Томба” в 11 часа. Изключително строги са мерките, които трябва да се спазват. Носенето на маски е задължително. Всички, които наблюдават състезанието и са близо до състезателите трябва да бъдат с отрицателни PCR- тестове. Състезанието се провежда без публика.

„Да се прави голямо спортно събитие в тези времена действително е много трудно. Пандемията ни постави в по-различна ситуация от нормалната организацията. От средата на юли се работи по протокола за безопасност. Той е много стриктен. Тестваме непрекъснато всички, които имат отношение към състезанието. Надявам се, това да даде резултат. Времето е чудесно, днес ще се насладим на прекрасно състезание”, заяви вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев.

Алберт Попов също ще стартира в Банско. Той получи право да участва в дисциплините „Слалом” и „Гигантски слалом”. Бобев изрази надежда, че денят ще бъде благоприятен и за българския участник.

Свързани статии
Туристическият ни бранш: Много изоставаме от съседите, не сме активни! Малко известен портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас Детски специалисти с тревожни данни: Все повече деца изостават в развитието си заради прекомерно гледане на телевизия Нови 102 нови археологически обекта са регистрирани на територията на община Несебър Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Честит Тодоровден! Решетки за Стефан заради бутилка Блек Рам от 7,90 лв. Крайният срок за изготвяне на технически паспорти на сградите е краят 2022 година Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините Общинският съвет в Бургас гласува Бюджет 2021
Тагове
ски банско
Коментари

Още от последните новини