В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско

В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско - E-Burgas.com

Най-добрите скиори на планетата вече са в България

Старт на Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Банско. Най-добрите скиори на планетата вече са в България, показа репортаж на NOVA. Те започнаха да се спускат по ски пистата „Томба” в 11 часа. Изключително строги са мерките, които трябва да се спазват. Носенето на маски е задължително. Всички, които наблюдават състезанието и са близо до състезателите трябва да бъдат с отрицателни PCR- тестове. Състезанието се провежда без публика.

„Да се прави голямо спортно събитие в тези времена действително е много трудно. Пандемията ни постави в по-различна ситуация от нормалната организацията. От средата на юли се работи по протокола за безопасност. Той е много стриктен. Тестваме непрекъснато всички, които имат отношение към състезанието. Надявам се, това да даде резултат. Времето е чудесно, днес ще се насладим на прекрасно състезание”, заяви вицепрезидентът на Българската федерация по ски Георги Бобев.

Алберт Попов също ще стартира в Банско. Той получи право да участва в дисциплините „Слалом” и „Гигантски слалом”. Бобев изрази надежда, че денят ще бъде благоприятен и за българския участник.

Свързани статии
Английски език за възрастни: Кои са важните умения и как да подобрите познанията си? Ето как Бургас ще отбележи 150 години от гибелта на Левски Водещи фризьорски салони с номинации в Burgas Business Awards Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Старт на зимния сезон в Банско Горски задържаха камион с незаконна дървесина с Горно Езерово Бележит пулмолог ще преглежда безплатно в Поморие Започна обучението на учители по английски език в Бургас 40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината
Тагове
ски банско
Коментари