БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция

БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция - E-Burgas.com
agri.bg

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на остатъчни вещества от пестициди в пратка от 5 тона домати със страна на произход Турция. Цялото количество е въбранено, не е допуснато търгуването му в България и е насочено за унищожаване.

Пробата за лабораторно изпитване е взета на граничен пункт „Капитан Андреево” в изпълнение на Заповед на изпълнителния директор на Агенцията за засилен контрол върху пратките с вносни плодове и зеленчуци за съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Свързани статии
БАБХ започва проверки преди Великден Цените на храните отново се вдигат БАБХ засили проверките дни преди Никулден Мъж получи условна присъда за търговия с вот БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Агенцията по храните започна проверки по магазините МВР работи по 100 случая за купуване на гласове Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот
Тагове
БАБХ храни търговия
Коментари

Още от последните новини