БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция

БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция - E-Burgas.com
agri.bg

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на остатъчни вещества от пестициди в пратка от 5 тона домати със страна на произход Турция. Цялото количество е въбранено, не е допуснато търгуването му в България и е насочено за унищожаване.

Пробата за лабораторно изпитване е взета на граничен пункт „Капитан Андреево” в изпълнение на Заповед на изпълнителния директор на Агенцията за засилен контрол върху пратките с вносни плодове и зеленчуци за съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Свързани статии
Цените на храните отново се вдигат БАБХ засили проверките дни преди Никулден Мъж получи условна присъда за търговия с вот БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Агенцията по храните започна проверки по магазините МВР работи по 100 случая за купуване на гласове Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове
Тагове
БАБХ храни търговия
Коментари

Още от последните новини