БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция

БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция - E-Burgas.com
agri.bg

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на остатъчни вещества от пестициди в пратка от 5 тона домати със страна на произход Турция. Цялото количество е въбранено, не е допуснато търгуването му в България и е насочено за унищожаване.

Пробата за лабораторно изпитване е взета на граничен пункт „Капитан Андреево” в изпълнение на Заповед на изпълнителния директор на Агенцията за засилен контрол върху пратките с вносни плодове и зеленчуци за съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Свързани статии
Осъдиха обвинените в подкуп инспектори от БАБХ-Бургас на година и шест месеца условно БАБХ налази Южното Черноморие Пием по-малко бира и вино през последните три месеца Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс Търговци на плодове и зеленчуци протестират срещу нова наредба на БАБХ БАБХ проверява има ли череши родно производство по веригите Падат цените на плодовете и зеленчуците Моловете в Бургас отвориха врати, но част от магазините в тях не Българите все по-често пазаруват от кварталния магазин за сметка на супермаркета Агнешкото на родния пазар е 99% българско
Тагове
БАБХ храни търговия
Коментари

Още от последните новини