БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция

БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция - E-Burgas.com
agri.bg

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на остатъчни вещества от пестициди в пратка от 5 тона домати със страна на произход Турция. Цялото количество е въбранено, не е допуснато търгуването му в България и е насочено за унищожаване.

Пробата за лабораторно изпитване е взета на граничен пункт „Капитан Андреево” в изпълнение на Заповед на изпълнителния директор на Агенцията за засилен контрол върху пратките с вносни плодове и зеленчуци за съдържание на остатъчни вещества от пестициди.

Свързани статии
Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки БАБХ не допусна внос на 2 тона храни от трети страни Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма Засилени проверки на БАБХ в дните преди Никулден Разследват инцидент с негодна храна в училище в Равда Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници Осъдиха обвинените в подкуп инспектори от БАБХ-Бургас на година и шест месеца условно БАБХ налази Южното Черноморие Пием по-малко бира и вино през последните три месеца
Тагове
БАБХ храни търговия
Коментари

Още от последните новини