612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл

612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл - E-Burgas.com

Във всяка област на страната продължават работа и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, съобщават от прокуратурата. 

Общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните права на гражданите, към 10.00 часа на 10 юли 2021 г. е 612. Общо 69 са образуваните досъдебни производства към началото на деня за размисъл преди насрочените за 11 юли 2021 г. предсрочни избори за Народно събрание.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Свързани статии
Рашков: Предстои реформа в МВР МВР отчита спад на престъпленията през 2021 57 са образуваните производства за изборни нарушения, прокуратурата иска три имунитета Ст. комисар Калоян Калоянов: От 40 до 100 лв. струва купеният глас в региона МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" МВР работи по 100 случая за купуване на гласове До 6 години затвор грозят Цветелин Георгиев заради купване на гласове в Маринка МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември
Тагове
МВР търговия с вот купуване на гласове
Коментари

Още от последните новини