612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл

612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл - E-Burgas.com

Във всяка област на страната продължават работа и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, съобщават от прокуратурата. 

Общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните права на гражданите, към 10.00 часа на 10 юли 2021 г. е 612. Общо 69 са образуваните досъдебни производства към началото на деня за размисъл преди насрочените за 11 юли 2021 г. предсрочни избори за Народно събрание.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Свързани статии
28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана Мъж получи условна присъда за търговия с вот 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години Над 50% от българите доволни от МВР Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват
Тагове
МВР търговия с вот купуване на гласове
Коментари

Още от последните новини