Айтос се гордее - ще има представител на Олимпиадата

Айтос се гордее - ще има представител на Олимпиадата - E-Burgas.com

АЙТОС СЕ ГОРДЕЕ - СЕЛИН АЛИ С КВОТА ЗА ЛЕТНИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ 2021

По време на тържествената церемония за връчване на дипломите на Випуск 2021, кметът Васил Едрев изненада зралостници, педагози, родители и всички присъстващи с една изключително важна за Айтос, "олимпийска" новина.

" Тази новина е свързана с таланта на една млада дама - отличник на Випуск 2021, която е тук, сред нас.

Нейният талант на европейски и световен шампион по ловна стрелба, получи огромно признание. За успехите си, възпитаничката на СУ "Никола Вапцаров" Селин Ниязи Али получи една от квотите за участие в Олимпийските игри в Япония през юли 2021 г. Селин ще защитава олимпийската част на България, редом до Мария Грозева, Ивет Лалова и най-добрите български спортисти. Това е изключителна чест за Айтос и за България. И огромна радост за всички нас.

Да аплодирме момичето, което ще донесе на Айтос и България олимпийска титла. Шампионът по ловна стрелба, с който се гордеем. Да аплодираме Селин Ниязи Али!", заяви, видимо развълнуван кметът.

НП научи още, че повече от 30 години България не е изпращала на олимпиада състезател по ловна стрелба. През 2021 г. нашето момиче Селин ще е единственият български представител на Федерацията по ловна стрелба, получил одобрение за олимпийско участие от Международната федерация.

Честито дипломиране и успех на изпитите и Олимпиадата, Селин!

Народен приятел

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи
Тагове
Айтос спорт Олимпиада
Коментари