Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес

Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес - E-Burgas.com

Белязан от протести ще е днешния ден. И автоинструктори заявиха, че ще излязат на демонстрация в столицата. Те ще блокират центъра на София в обедните часове.

Това е поредният протест на представителите на автошколите. Те недоволстват заради предложените промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьорите, информират от БНР.

Протестът ще започне в 12 ч. с шествие на три лъча учебни автомобили от входовете на София при "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе" и Люлин. Автомобилите ще се съберат на пл. "Александър Батенберг".

"Все пак вече за втори път го правим това нещо, хората са недоволни. Наредба 37 трябваше да бъде обсъждана в работна група, която е към държавна агенция "Пътна безопасност" с хора от бранша, а всъщност се обсъди от определен кръг хора. Не може хора, които не са се занимавали с преподавателска дейност, да казват как да се обучава", заяви пред БНР председателят на Българския автоинструкторски съюз Трендафил Маринов.

Днес и студентите излизат на протест за втори път, припомня frognews.bg. Те са част от антиправителствените демонстрации, които текат вече над сто дни. Полицаите също протестират. Исканията им са за по-високи заплати.

Свързани статии
Счупени пръсти и ребра на полицаи на днешния протест Неправилно пресичащ бургазлия нападна полицаи Ремонтират студентските общежития с над 6 млн. лв. Бургаските криминалисти получиха колективна награда „Полицай на годината 2021“ Третокурсничка по медицина е „Студент на годината“ на Бургас Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция Протестите на ресторантьорите продължават и днес
Тагове
протести студенти полицаи автоинструктори
Коментари

Още от последните новини