Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега "Поморие-Рън"

Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега

Утре от 10.00 часа, в Поморие ще се проведе второто издание на атлетически пробег „Поморие – Рън“. Атрактивното състезание е с трасе от 10.25 км, като силите на участниците ще бъдат предизвикани с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море. Старт-финалът ще бъде на ул. „Професор Стоянов“ 36 (Бунгала Мак Поморие). За начинаещи бегачи и деца е предвидена и дистанция от 2020 метра.

Надпреварата е част от веригата RUN BULGARIA и се организира със съдействието на Община Поморие. Състезанията са подходящи за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В тях участват както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в RUN BULGARIA поставят началото на физически активния си начин на живот. Сред основните идеи на кампанията са още: да се представят красивите места в България и да се набират средства за развитието на млади талантливи атлети.

Освен масов старт за големите атлети, мероприятието предвижда и Семинар “Детска атлетика”, който ще се проведе на 21 август 2020 г. /петък/, както следва:

от 9.00 ч. до 12.00 ч. – теоретични и практически занимания по Детска атлетика, под ръководството на Петър Райков, за треньори и начални учители, в Конферентната зала на Стадион “Поморие”

от 18.00 ч. до 19.30 ч. – занимание по Детска атлетика с деца от Поморие

Право на участие имат всички желаещи, родени преди 2006-а година, регистрирали се на www.runbulgar.com или на email: [email protected] Всички участници ще получат сертификат от БФЛА.

Свързани статии
Юрист остави професията си, за да помага в битката с ковид в Поморие Третокласничките Мими и Ани от Поморие пример за толерантност (Видео) В поморийско село благодариха на кмета си с писмо Шест години затвор заради кило марихуана край Каменар Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност Епидемиологичната обстановка доведе до промени в междуселищния транспорт в Поморие Поморие засили мерките в администрацията, спират се и приемите на граждани Разширяват читалището в Каменар с нова постройка Правят музей на рибарството в Поморие (Снимки) Реставрират стара сграда в Поморие по трансграничен проект
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини