Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега "Поморие-Рън"

Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега

Утре от 10.00 часа, в Поморие ще се проведе второто издание на атлетически пробег „Поморие – Рън“. Атрактивното състезание е с трасе от 10.25 км, като силите на участниците ще бъдат предизвикани с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море. Старт-финалът ще бъде на ул. „Професор Стоянов“ 36 (Бунгала Мак Поморие). За начинаещи бегачи и деца е предвидена и дистанция от 2020 метра.

Надпреварата е част от веригата RUN BULGARIA и се организира със съдействието на Община Поморие. Състезанията са подходящи за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В тях участват както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в RUN BULGARIA поставят началото на физически активния си начин на живот. Сред основните идеи на кампанията са още: да се представят красивите места в България и да се набират средства за развитието на млади талантливи атлети.

Освен масов старт за големите атлети, мероприятието предвижда и Семинар “Детска атлетика”, който ще се проведе на 21 август 2020 г. /петък/, както следва:

от 9.00 ч. до 12.00 ч. – теоретични и практически занимания по Детска атлетика, под ръководството на Петър Райков, за треньори и начални учители, в Конферентната зала на Стадион “Поморие”

от 18.00 ч. до 19.30 ч. – занимание по Детска атлетика с деца от Поморие

Право на участие имат всички желаещи, родени преди 2006-а година, регистрирали се на www.runbulgar.com или на email: [email protected] Всички участници ще получат сертификат от БФЛА.

Свързани статии
Реорганизация на движението в Поморие заради фестивал на хората Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки) Санират нови две социални сгради в Поморие Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+ Над 80 души се включиха в пробега на Поморие Премахнаха опасно дърво в Поморие Държавата даде Стария съд в Поморие на общината, превръщат го в литературен център Туристическият бранш в Поморие се надява през август да компенсират загубите до момента Поморие приема фестивал на българското кино Оставиха в ареста Петър, обвинен в палеж на микробус в Поморие
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини