Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега "Поморие-Рън"

Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега

Утре от 10.00 часа, в Поморие ще се проведе второто издание на атлетически пробег „Поморие – Рън“. Атрактивното състезание е с трасе от 10.25 км, като силите на участниците ще бъдат предизвикани с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море. Старт-финалът ще бъде на ул. „Професор Стоянов“ 36 (Бунгала Мак Поморие). За начинаещи бегачи и деца е предвидена и дистанция от 2020 метра.

Надпреварата е част от веригата RUN BULGARIA и се организира със съдействието на Община Поморие. Състезанията са подходящи за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В тях участват както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в RUN BULGARIA поставят началото на физически активния си начин на живот. Сред основните идеи на кампанията са още: да се представят красивите места в България и да се набират средства за развитието на млади талантливи атлети.

Освен масов старт за големите атлети, мероприятието предвижда и Семинар “Детска атлетика”, който ще се проведе на 21 август 2020 г. /петък/, както следва:

от 9.00 ч. до 12.00 ч. – теоретични и практически занимания по Детска атлетика, под ръководството на Петър Райков, за треньори и начални учители, в Конферентната зала на Стадион “Поморие”

от 18.00 ч. до 19.30 ч. – занимание по Детска атлетика с деца от Поморие

Право на участие имат всички желаещи, родени преди 2006-а година, регистрирали се на www.runbulgar.com или на email: [email protected]. Всички участници ще получат сертификат от БФЛА.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини