Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха

Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха - E-Burgas.com

Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа е осигурено

 Диалогът между държавата и бранша е възстановен. Разговорите за уточняване на детайлите по отношение на плащанията към компаниите, които извършват дейности по текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа, ще продължат през следващите два дни, като протестите на пътните фирми спират. Целта е браншът да работи спокойно, при изрядни договори и в интерес на държавата и гражданите.

Това съобщиха министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова и инж. Стефан Чайков – председател на Управителния съвет на Българска браншова камара „Пътища“, след проведената днес работна среща между екипа на МРРБ, заместник-министъра на правосъдието Иван Демерджиев, и. д. председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ивайло Денчев и представители на браншовата организация.

В компаниите, извършвали дейности по зимно почистване и поддържане през миналата зима, започва фактуриране на нефактурираните сертификати, за да могат да бъдат разплатени от АПИ, стана ясно още от изявлението.

Служебното правителство и аз, като регионален министър, държим да продължим да работим с тези наши фирми, специализирани в пътното строителство, които са изградили капацитет през годините и са натрупали много опит. Натъкнахме се на недобри документи, които трябва да бъдат преправени. Договаряме условията, по които ще продължим да работим, заяви министър Комитова.

Зимното почистване и поддържане на републиканската пътна мрежа е осигурено, категоричен бе и. д. председателят на Управителния съвет на АПИ Ивайло Денчев.

Свързани статии
Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход Стрители ще блокират пътища и по Великден И здравните работници готови за протест, искат по-високи заплати Музеите искат увеличение на средствата с 50% Алибегов плаши с протести от ваксинирани Комитова: "Струма" е обикновен междуградски път, не е магистрала Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма"
Тагове
пътни фирми протести Комитова
Коментари

Още от последните новини