Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават

Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават - E-Burgas.com

4826 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 15,7% от направените 30 772 теста. Това показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.

Най-много са новите случаи в София - 1399, следват областитe Пловдив - с 477, и Варна - с 430 новоинфектирани.

В болница се лекуват 6685 души, 595 са в интензивно отделение. Като излекувани за 24 часа са отчетени 1180 души, починали са 136.

През последното денонощие са били поставени 24 042 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 430 115.

Противници на новите противоепидемични мерки протестираха вчера. И днес протестните действия продължават.

Във Велико Търново демонстрантите блокираха за кратко движението пред сградата на общината. По-рано през деня близо два часа полицията охранява Регионалната здравна инспекция, за да предотврати  напрежение между чакащите на опашка за ваксинация и протестиращи срещу зеления сертификат.

В Бургас имаше протест пред Регионалната здравна инспекция за трети пореден ден и шествие до Областната управа.

Протести срещу новите мерки и зеления сертификат имаше също в Силистра, Ямбол и Стара Загора.

В същото време затягането на мерките може и да не предотврати нов национален локдаун, стана ясно от думите на заместник-здравния министър Александър Златанов. Предвиждат се допълнителни ограничения, ако изискването за сертификата не укроти епидемията, ефектът от мярката ще бъде оценен след 2 седмици.


В своя позиция във Фейсбук обаче премиерът Стефан Янев подчерта, че именно новите мерки са най-добрият вариант за избягване на локдаун.  

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас60 са новозаразените с ковид у нас3,5% са положителните ковид проби у насМобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петъкВ страната вече са налични нови ваксини срещу ковидНови 121 човека са новозаразени с ковидНовият омикрон вече е у нас80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразенитеПет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
Ковид протести
Коментари

Още от последните новини