Земетресение разлюля бреговете на Гърция

Земетресение разлюля бреговете на Гърция - E-Burgas.com

Земетресение с магнитуд 5,1 беше регистрирано в Егейско море край бреговете на Гърция. Това съобщи Геофизичният институт на САЩ. цитиран от ТАСС. 

По негови данни епицентърът е бил на 68.3 км югозападно от град Кос на едноименния остров. в който живеят около 19 000 души. Трусът е бил на дълбочина от 10,7 км. 

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център магнитудът на земетресението е бил 4.8 по Р8ихтер и е са последвали вторични трусове. 

Няма постъпили сведения за жертви и разрушения. 

Свързани статии
Силно земетресение в Турция разлюля и България Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Българите пътуват масово към Гърция на море Трус в Македония се усети и у нас Хиляди българи поеха към Гърция след падането на ограниченията 4,7 по рихтер разстърси Гърция в района на Крит Сериозен ръст на новозаразените с ковид в Гърция, отлагат отпадането на зеления сертификат Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция
Тагове
гърция земетресение
Коментари

Още от последните новини