Затворници, горски и доброволци се включиха в гасенето на големия пожар в Средец

Затворници, горски и доброволци се включиха в гасенето на големия пожар в Средец  - E-Burgas.com

Над 50 служители на общински горски стопанства, групи от 10 затворници и 10 доброволци се включиха в гасенето на големия пожар в землището на община Средец, като гасителните действия продължават и в момента.

Стихията обхвана вчера земята около селата Граничар, Кирово и Белеврен, като силни пориви на вятъра направи гасенето на пламъците почти невъзможно и за трите противпожарни автомобила с девет огнеборци.

Изгорели са шест необитаеми къщи, от огъня е обхваната 2000 декара площ, от които 470 декара широколостна гора и 80 дка борова.

Няма данни за пострадали лица. Към момента гасителните действия продължават. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Свързани статии
Черен дим се вие над Бургас след като деца запалиха стари гуми (Видео) В Царево гасиха пожари в трансгранично учение (Снимки) Възрастна жена загина в пожар в айтоско село Три пожарни гасиха пожар в бургаски склад Обявен е пожароопасен сезон за всички области в страната Жена загина в пожар в карнобатско село Пик на заразени с коронавирус в Средец Задържаха под стража осъждан подпалвач от Русокастро И община Средец подменя осветлението, ще пести над 73 хил.лв. на година Пожар в Морския клуб в Приморско изпепели няколко лодки
Тагове
средец пожар
Коментари

Още от последните новини