Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно

Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно - E-Burgas.com
Снимка bTV

Зърнопроизводителите излизат на протести в Бургаско, показа репортаж на bTV. Според официалната им позиция недоволството е провокирано от липсата на ефективни действия от страна на националните власти за защита на българското зърнопроизводство и българските потребители. 

Според тях има засилен внос на зърнени и маслодайни култури от Украйна. Това прави изключително трудно оцеляването им при тези условия. 

Освен в Бургаския регион се очакват и протести в редица градове като Добрич, Видин, Разград, Враца, Плевен, Хасково и Стара 3агора. 

Протестите ще протекат с трактори и друга селскостопанска техника.

Свързани статии
Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците И НЗОК излиза на протест Родни производители също обявиха протестна готовност Надзиратели и съдебни охранители излизат на предупредителен протест Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа
Тагове
протест зърно земеделци
Коментари

Още от последните новини