Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно

Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно - E-Burgas.com
Снимка bTV

Зърнопроизводителите излизат на протести в Бургаско, показа репортаж на bTV. Според официалната им позиция недоволството е провокирано от липсата на ефективни действия от страна на националните власти за защита на българското зърнопроизводство и българските потребители. 

Според тях има засилен внос на зърнени и маслодайни култури от Украйна. Това прави изключително трудно оцеляването им при тези условия. 

Освен в Бургаския регион се очакват и протести в редица градове като Добрич, Видин, Разград, Враца, Плевен, Хасково и Стара 3агора. 

Протестите ще протекат с трактори и друга селскостопанска техника.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
протест зърно земеделци
Коментари

Още от последните новини