Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно

Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно - E-Burgas.com
Снимка bTV

Зърнопроизводителите излизат на протести в Бургаско, показа репортаж на bTV. Според официалната им позиция недоволството е провокирано от липсата на ефективни действия от страна на националните власти за защита на българското зърнопроизводство и българските потребители. 

Според тях има засилен внос на зърнени и маслодайни култури от Украйна. Това прави изключително трудно оцеляването им при тези условия. 

Освен в Бургаския регион се очакват и протести в редица градове като Добрич, Видин, Разград, Враца, Плевен, Хасково и Стара 3агора. 

Протестите ще протекат с трактори и друга селскостопанска техника.

Свързани статии
Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати Таксиджии от цяла България на протест заради прострелян колега Производители излизат на протест заради безконтролен внос на украинско зърно Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната
Тагове
протест зърно земеделци
Коментари

Още от последните новини