Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно

Зърнопроизводители от Бургаско протестират заради вноса на украинско зърно - E-Burgas.com
Снимка bTV

Зърнопроизводителите излизат на протести в Бургаско, показа репортаж на bTV. Според официалната им позиция недоволството е провокирано от липсата на ефективни действия от страна на националните власти за защита на българското зърнопроизводство и българските потребители. 

Според тях има засилен внос на зърнени и маслодайни култури от Украйна. Това прави изключително трудно оцеляването им при тези условия. 

Освен в Бургаския регион се очакват и протести в редица градове като Добрич, Видин, Разград, Враца, Плевен, Хасково и Стара 3агора. 

Протестите ще протекат с трактори и друга селскостопанска техника.

Свързани статии
Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Служители на затвори излязоха на протест Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати
Тагове
протест зърно земеделци
Коментари

Още от последните новини