Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards

Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards - E-Burgas.com

Във второто издание на Burgas Business Awards в категория „Селско стопанство и земеделие" номинирани в категорията са четири от най- големите зърнопроизводители в региона. Ето и фирмите, които ще се борят за почетната статуетка.

Дружеството „Крис Мари" 2008 в своята над 10- годишна история стопанисва собствена и наета земя в размер над 44 хил. декара и извършва производствени земеделски дейности в три общини и 14 землища на населени места. Целта на дружеството е да осъществява съвременно-конкурентноспособно земеделско производство върху собствените и наети земи, както и да извършва производствени услуги в стопанствата и на други земеделски производители. Дружеството притежава две бази (стопански дворове), където съхранява своята техника и извършва подготвителни и организационни действия във връзка с провежданите селскостопански дейности. Базите се намират в землището на с.Извор (община Бургас) и стопански двор в землището на с.Ясна Поляна (община Приморско).  Дружеството е специализирано предимно в Растениевъдството. Произвеждат се зърнени и технически култури.

МЕХАНИЗАЦИЯ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И УСЛУГИ ЕООД (МЕССУ ЕООД) е фирма, която се занимава със селско стопанство от 1999 година. Дружеството обработва над 30 хил. декара земя, предимно в община Сунгурларе. МЕССУ Търгува със селскостопанска продукция в страната и чужбина. Извършва механизирани услуги със специализирана селскостопанска техника. Основните култури, които МЕССУ отглежда са пшеница, ечемик, слънчоглед, рапица, кориандър, лимец, спелта и др. Използваме техника, която превръща селскостопанските отпадъци в естествен тор за почвата. Слоят отпадъци от последната реколта се оставя на повърхността на почвата, и действа като защита за нея и се превръща в органична тор, за да я подхранва. Непрекъснато се правят инвестиции в закупуването на нова и модерна техника. Обновява се машинния парк. Имаме редица одобрени проекти, както по Програма Сапард, така и по Програмата за развитие на селските райони, които ни помогнаха да обновим, както основната техника, така и прикачния инвентар. Обновяваме и осъвременяваме и базите си по места, за да осигурим на работниците по-добри условия на труд и почивка. Най-новите ни инвестиции са Пивотни кръгови системи за поливане с дистанционно управление и контрол.

 

Фирма „Радев АгроЗем" е основана през 2017 г. Обработваемата площ към момента на фирмата е 13 хил. декара, като земите, които обработва предимно са в с. Камен, с. Жельо Войвода и общ. Сливен. Дружеството стопанисва основно зърнено-житни и пролетници (пшеница, рапица, слънчоглед, нахут, доскоро и кориандър). Нахут отглеждам вече 3-4 години, разчитам на опита си и смятам, че съм открил нишата. Година с година не си приличат, но правим необходимото. Есенниците и пролетниците заемат по 50 % от полетата, така постигам и правилния сеитбооборот. Ние сме завод под небето, ежегодно се молим за благодатна година. Фирмата използва високопроизводителна техника и екип от професионалисти. 

Галерия
Свързани статии
Гостите на BURGAS BUSINESS AWARDS опитаха вкуса на утвърдена традиция от Южен Сакар Наградиха отличниците на бургаския бизнес на бляскава гала вечер Кондекс и Монсийт в битка за почетната статуетка на Burgas Business Awards Две водещи компании ще се борят за приза на Burgas Business Awards в категория „Индустриално производство“ Производители на месо и месни продукти с номинации в Burgas Business Awards Ashkan Life в подкрепа на бургаския бизнес Четири фирми за производство и проектиране на мебели се участват в Burgas Business Awards Водещи естетични центрове с номинации в Burgas Business Awards Водещи фризьорски салони с номинации в Burgas Business Awards Две от най- големите и модерни аптеки в Бургас участват в номинациите Burgas Business Awards
Тагове
Burgas Business Awards Зърнопроизводители
Коментари

Още от последните новини