Заразените с коронавирус у нас вече са 62

Заразените с коронавирус у нас вече са 62 - E-Burgas.com

62-ма вече са заразените с коронавирус у нас. Във ВМА от 95 направени проби 4 са положителни, които се намират на домашно лечение. От Националната лаборатория - 145 проби са направени, 6 са положителни.

Болните в отделните клиники са: ВМА -10, Пирогов - 2, Александровска болница - 2, Габрово - 2 и Плевен - 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина. Разписали са декларация, носят съдебна отговорност, ако нарушат престоя си вкъщи.

Изпратен е болен, доказано положителен за коронавирус, от Лом в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение и прокуратурата трябва да се самосезира.

Д-р Гоцева,специалист по инфекциозни болести и вирусология направи изявление по време на брифинга. В четири поредни дни премиерът Борисов, както и началника на щаба ген. Мутафчийски са били изследвани във вирусологичната лаборатория на ВМА по два метода, направени са им бързи кръвни тестове. Резултатите от всички техни проби са отрицателни. Всички членове на Националния щаб са изследвани. Техните резултати също са отрицателни.

Доц. Ангел Кунчев обясни, че веднага след приключване на работа на щаба, ще подготвят заповедта на министъра и ще бъде изпратена до РЗИ-тата, за да бъдат допълнени пет страни, от които всички граждани подлежат на вече задължителна 14-дневна карантина. При съществена промяна страните ще бъдат допълвани.

Коментари

Още от последните новини