Започна укрепването на конструкцията на Трета поликлиника

Започна укрепването на конструкцията на Трета поликлиника  - E-Burgas.com

В момента Община Бургас извършва ремонтни дейности, свързани с конструктивното укрепване на сградата на Диагностично-консултативен център II или бившата Трета поликлиника, която се намира на бул. "Демокрация" № 94.

Сградата на ДКЦ II не е ремонтирана основно от десетилетия, а лечебното заведение е едно от най-често посещаваните в града.

Първият етап от ремонта на сградата, който ще бъде извършен тази година, е свързан с укрепване на конструкцията й, която е компрометирана от изтичащите се в основите й дъждовни води през годините. Проблемът идва от по-ниското разположение на сградата, спрямо теренът зад нея и недоброто оттичане на водите там.

В момента се полага нов бетон и хидроизолация покрай сградата на лечебния център, в който се монтират нови линейни сифони с голям дебит за по-бързо оттичане на водите. След като приключат ремонтните дейности по конструкцията на ДКЦ II, сградата ще бъде готова за втория етап от своето пълно обновяване, което ще включва саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на компрометираната фасада.

В диагностичния център има разкрити кабинети по кардиология, неврология, хирургия, акушерство и гинекология, детски болести, очни болести, урология, УНГ болести, ендокринология, вътрешни болести, ортопедия, нефрология, гастроентерология, физикална и рехабилитационна медицина, образна диагностика, клинична лаборатория и други.

Предстоящото обновяване на ДКЦ II е от общ интерес както за неговите пациенти, така и за медицинските работници.

Свързани статии
Общината закупува 10 кислородни концентратори за УМБАЛ-Бургас Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии Каракачанов: 18 са военните в болница с коронавирус Бургас лидер в програмата за енергийна ефективност, редом е до Валядолид и Газа От днес пред всяка болница пункт за прегледи за COVID-19 Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Жена почина след като няколко болници отказаха да я приемат за лечение Апарати от най-висок клас за хемодиафилтрация ще заработят до дни в Бургас 1,4 млн. евро за проектанта на специализираната детска болница в Бургас
Тагове
трета пликлинка саниране болница
Коментари

Още от последните новини