Започна Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица 2018“

Започна Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица 2018“  - E-Burgas.com

С тържествена пресконференция започна седмото издание на Международния фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица 2018“ , който се провежда под патронажа на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов. Официалният старт на фестивала ще бъде даден днес, /6 юни/, от 18.00 часа на сцената в морския парк в Китен.

В изложбената зала в сградата на общината се събраха организатори, жури, участници и гости на превърналия се в емблема за морската община фолклорен фестивал. Приветствие поднесе основателят и директор на МФФ „Атлиманска огърлица“ – странджанската народна певица Златка Ставрева. Тя благодари на всички, съпричастни към организацията на фестивала и показа част от отличията, с които ще бъдат наградени  участниците. Началото на форума донесе радост и на кмета на Китен Катя Вълчева, която бе удостоена с голямото признание - „Атлиманско огърлие“.

Поздравления към присъстващите поднесе и секретарят  на община Приморско Мария Георгиева:

„Уважаеми участници, уважаемо жури, скъпи организатори,  за мен е изключителна чест да ви приветствам с „добре дошли” от името на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, отново, за седма поредна година в община Приморско. Изключително съм щастлива, че отново ще станем свидетели на едни прекрасни спектакли, ще се потопим в дебрите на народното творчество и ще станем съпричастни с традициите на различни народи. През годините „Атлиманска огърлица” се утвърди като една от емблемите на община Приморско, за което сме много горди и щастливи. Благодарим на г-жа Ставрева за ентусиазма, който влага в това начинание; и не само в това, а във всичко, свързано с народното творчество. Убедена съм, че ще ни заразите с много положителни емоции и настроение. На добър час на всички“.

Престижният фестивал започва от днес и ще продължи до неделя на сцената в морския парк в Китен.

Галерия
Коментари

Още от последните новини