Задържаха под стража осъждан подпалвач от Русокастро

Задържаха под стража осъждан подпалвач от Русокастро - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас и взетата спрямо Димо М. мярка за неотклонение „Задържане под стража". На Димо М. е повдигнато обвинение за това, че на 28.02.2021 г., в село Русокастро, община Камено, запалил имущество със значителна стойност - над 15 хиляди лева, а именно товарен автомобил „Фиат Ивеко Дейли 4910", стопанска постройка, състояща се от обособено помещение от 24 кв. метра, с навес от открит тип, с площ от 30 кв. метра и бетонно хале с площ от 500 кв. метра, заедно с намиращите се в постройката вещи, собственост на Д. И. Престъплението, в което се обвинява Димо М. е наказуемо с „Лишаване от свобода" от една до осем години и се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

 Въззивният съд намери, че в този етап на воденото наказателно производство е достатъчно за поддържане на разумно предположение за участието на обвиняемия в разследваното престъпление. Видно от самопризнанията на обвиняемия, водещия мотив за извършването на палежа е лично отмъщение. Бургаският окръжен съд прие, че извън контролирана среда липсва ефективен механизъм, който да възпира обвиняемия от нова проява на отмъщение. Според съда въздържащо въздействие не е оказало пребиваването на Димо М. в Затвора - Стара Загора, където преди сравнително дълъг период от време (до 16.02.2007 г.) е търпял наказание „Лишаване от свобода". При тези предпоставки, преценката на първоинстанционния съд, че опасността обвиняемия да извърши престъпление може да бъде осуетена единствено чрез поставянето му в условията на най-тежката мярка за неотклонение е правилна.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Свързани статии
Бургаски ''Ситроен'' изгоря в базата на СОМАТ Пациентка запали по невнимание ковид отделението в Русе Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) И полицията се включи в гасенето на пожарите в страната Военни продължават да се борят с пламъците над Югово Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово И дъждът не можа да угаси пожарът над Югово Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Съдът не се смили над Николай и Методи, които разиграха екшън с полицаи Междусъседска свада в Бургаско приключи със счупен нос
Тагове
русокастро палеж пожар камено
Коментари

Още от последните новини