Задържаха молдовец, обвинен в контрабанда на секс стимуланти

Задържаха молдовец, обвинен в контрабанда на секс стимуланти  - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок от 72 часа молдовски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на билкови сексуални стимуланти и хранителни продукти

Той е обвинен за това, че противозаконно пренесъл през границата на страната стоки за търговски цели в големи размери - билкови сексуални стимуланти и хранителни продукти. Престъплението е осъществено на 23.11.2021 г. на ГКПП-Лесово, обл. Ямбол.

Стоковата контрабанда е открита благодарение на отличните действия на митническите служители, работещи на граничния пункт.

По време на разследването е установено, че общата стойност на контрабандните стоки възлиза на 165 699 лева. Те са били поставени в товарен автомобил, управляван от обвиняемия, който идва от Турция.

Мъжът е декларирал, че превозва групажна стока от Турция за Русия. Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която между декларираните стоки са открити недекларирани 7 825 опаковки паста в две разновидности, като и двата продукта представляват сексуални билкови стимуланти. В товара са открити също и недекларирани 5100 опаковки орехова паста, както и 700 броя продукт от пчелен мед.

Недекларираните общо 13 625 опаковки с контрабандно пренасяни продукти са иззети.

Окръжна прокуратура-Ямбол внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Свързани статии
Пресякоха контрабанда на голямо количество стоки на "Капитан Андреево" Бургаски митничари задържаха хиляди контрабандни парфюми за над 50 бона Тежки дни очакват Христо и Георги, които опитаха пренесат наркотици в Турция Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) Пореден удар на бургаските митничари Бургаските митничари с нов удар по контрабандата на границата Бургаски и пловдивски митничари с пореден удар срещу контрабандата Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв. Топ удар на бургаските митничари на "Лесово"
Тагове
контрабанда
Коментари

Още от последните новини