Забраниха достъпа до кораба на Яйлата, кметицата обяви частично бедствено положение

Забраниха достъпа до кораба на Яйлата, кметицата обяви частично бедствено положение - E-Burgas.com
Снимка: МОСВ

Частично бедствено положение за срок от 7 дни в местността Яйлата е въвела от 17 ч. днес Елена Балтаджиева, кмет на Каварна. С издадената от нея заповед на практика се спира достъпа на граждани и журналисти до скалите над заседналия кораб Vera Su, съобщава "Дневник". Дадена е възможност единствено за извеждане на карантинираният екипаж на заседналия при искане, отправено от капитана на кораба.

В заповедта, подписана от Балтаджиева, е предвидено подсигуряване на медицинска помощ за екипажа на кораба при възникване на необходимост и обезпечаването му с подслон и храна. Без да става ясно какво точно е имала предвид, Елена Балтаджиева е споменала в заповедта си и "организиране и изпълнение на превантивни мерки за недопускане замърсяване на околната среда в района на резерват "Яйлата"" и едноименната защитена местност.

В състава на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия Балтаджиева е наредила да бъдат привлечени шефовете на "Морска администрация", щаба на Военноморските сили, директорът на "Пристанище Варна", прокурор от окръжна прокуратура в Добрич и други длъжностни лица. Единствените, които ще имат право да нарушават забраната за преминаване в забранената зона са хората, свързани с изпълнение на мерките за овладяване на бедствието, пише още в заповедта.

Свързани статии
Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Българският кораб "Рожен" потегли от Черноморск с украинска царевица Общината търси корабен механик за кораба "Бургус" Приготвят кораба "Царевна" за изтегляне по вода От днес българските пристанища са затворени за руски кораби Надежда за българските моряци в Мариупол МО отрече твърдения, че кораб с българи е бил взривен в Украйна Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Двама от 17-те моряци, блокирани на кораб в Украйна, се прибраха в България Родни военни кораби започнаха тактически учения
Тагове
кораб яйлата
Коментари

Още от последните новини