Забраниха достъпа до кораба на Яйлата, кметицата обяви частично бедствено положение

Забраниха достъпа до кораба на Яйлата, кметицата обяви частично бедствено положение - E-Burgas.com
Снимка: МОСВ

Частично бедствено положение за срок от 7 дни в местността Яйлата е въвела от 17 ч. днес Елена Балтаджиева, кмет на Каварна. С издадената от нея заповед на практика се спира достъпа на граждани и журналисти до скалите над заседналия кораб Vera Su, съобщава "Дневник". Дадена е възможност единствено за извеждане на карантинираният екипаж на заседналия при искане, отправено от капитана на кораба.

В заповедта, подписана от Балтаджиева, е предвидено подсигуряване на медицинска помощ за екипажа на кораба при възникване на необходимост и обезпечаването му с подслон и храна. Без да става ясно какво точно е имала предвид, Елена Балтаджиева е споменала в заповедта си и "организиране и изпълнение на превантивни мерки за недопускане замърсяване на околната среда в района на резерват "Яйлата"" и едноименната защитена местност.

В състава на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия Балтаджиева е наредила да бъдат привлечени шефовете на "Морска администрация", щаба на Военноморските сили, директорът на "Пристанище Варна", прокурор от окръжна прокуратура в Добрич и други длъжностни лица. Единствените, които ще имат право да нарушават забраната за преминаване в забранената зона са хората, свързани с изпълнение на мерките за овладяване на бедствието, пише още в заповедта.

Свързани статии
Министърът на транспорта: Ще построим собствен кораб за търсене и спасяване Отчетено е постепенно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели във водата край Камен бряг Двама от "Вера Су" за постоянно в ареста Лошото време отново пречи да се разтовари заседналия кораб Капитанът на "Вера Су" остава в ареста, имало вероятност да се укрие Капитанът на "Вера Су" и негов помощник вече са задържани Карантинираха моряците от "Вера Су" в хотел в Каварна Трима мораци от заседналия кораб са пожелали да слязат Моряците от "Вера Су" получили заплатите си, до два дни слизали от кораба 16-ти ден продължава мъката с "Вера Су", моряците си искат заплатите
Тагове
кораб яйлата
Коментари

Още от последните новини