За какво може да ви глоби Общинска полиция в Бургас

За какво може да ви глоби Общинска полиция в Бургас - E-Burgas.com

За миналата година са сътавени 2236 броя АУАН, а събраните глоби са в размер на 324 870 лв​

Скачане от Моста, паша на животни в градска среда и продажба на риба и мляко на открито са част от нарушенията, за които Общинска полиция (УКОРС) е издала АУАН (акт за установяване на административно нарушение) през 2018 година. Това става ясно от отчета на директора Веселин Василев в Общински съвет - Бургас.

Общо за миналата година от УКОРС са издали 2236 броя АУАН. Най-честите нарушения са за неправилно паркиране, неправилно пресичащи пешеходци и продажба на открито без разрешение. Събраните през годината глоби възлизат на 324 870 лв. 

За скачане от Моста миналата година са глобени едва двама души. Толкова са били глобени и за паша на животни в границата на населеното място. За изкореняване на дървета акт е бил създаден на трима, а на храсти на 35. Глоби са отнесли и четирима души, които са носели хладно оръжие на открито. 

Статистиката показа, че тенденцията на нарушенията общо взето се запазва и през 2019 година, след като за първите 5 месеца са регистрирани 1033 нарушения, от които са събрани глоби 124 000 лв. 

Коментари

Още от последните новини