Юристът Златина Георгиева ще ни потопи в спиралите на времето с дебютен роман

Юристът Златина Георгиева ще ни потопи в спиралите на времето с дебютен роман - E-Burgas.com

Като всеки истински бургазлия, живеещ с море в сърцето, Златина Георгиева, юрист по образование, но по собствените си думи- „ родена със страст за писане", ще представи дебютния си роман „В спиралите на времето", с който смело встъпва в писателския свят с най-сериозната форма в литературата, имено в родния си град Бургас. Събитието ще се проведе на 29 юли (петък), 2022 в любимото кафене на бургаските писатели „Кафе с автограф", на ул. „Вола"  1, от 18:00 ч.

Книгата е интересна компилация от езотерика, приятно чувство за хумор, тънко познаване на античната история и митология, гарнирани с прекрасен полет на фантазията и всичко това е поднесено с  изключително богат речник. Тя представя авторовите виждания за законите, по които се движи живота и вселената и засяга богата гама от теми, които майсторски са се вплели в развитието на фабулата на цялото произведение.

„В спиралите на времето" е роман,  който разкрива чрез законите на Вселената, как емоциите, мислите и делата от настоящето се проектират неизбежно в бъдещето ни, и как това което мислиш днес става твое утре.  За изборите, които ежедневно трябва да правим, и които неизбежно ни отвеждат в светлината или сянката, за миналото, което клетъчната памет помни и за бъдещето, което тя създава. На страниците се откроява и  темата за кармата и свободния избор, за любовта и сянката и тънката граница между тях. И най-вече за нея – царицата на вселената, есенцията на живота -  Енергията, която завихря спиралите на времето, създава цялата ни вселена и изкристализира в самите нас. Това е само едно от посланията на този, несравним с никакъв жанр, роман за онези далечни времена от живота на планетата ни, които предхождат всичко познато на съвременната история и наука.

Авторката Златина Георгиева е родена в Бургас през 1973, където завършва средното си образование. Любовта й към чуждите светове и пътешествията е подхранвана от разказите на баща й, който в онези сравнително далечни времена, е кръстосвал световните океани като  помощник капитан.  Интересите й към историята и литературата я водят до вратите на Софийския университет, където през 1996  завършва право в Юридическия факултет. Въпреки прозаичната професия, свързана със закони, параграфи и наредби, тя не спира да пътува и да се опитва да надникне  в нещата и ситуациите отвъд очевидното и познатото. Така се стига до появата на настоящия роман, който обединява всичките й търсения,  убеждения и визия за законите на живота. 

Свързани статии
Нов роман представя култовите места в Бургас и културата през 90-те 15-годишна поетеса представя първата си книга в Казиното "С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Митко Иванов представя книга за бургаския жаргон в новата библиотека Мира Добрева представя ученика по живеене "Столетниците - благословия или орисия" в Бургас Събират в книга най-красивите кътчета по Черноморието Литературната изповед "Моят Шабат" ще бъде представена на 19 април в новата библиотека Теодора Ирикова пристига от Бремен, за да представи криминалния си роман в любимия Бургас Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града „Книга за баба и дядо“ - новата инициатива в Бургас
Тагове
книга представяне
Коментари

Още от последните новини