Мира Добрева представя ученика по живеене "Столетниците - благословия или орисия" в Бургас

Мира Добрева представя ученика по живеене
Снимка Книгомания

Каква е тайната на дълголетието извън научните обяснения - всеки може да намери своя отговор в книгата на популярната водеща Мира Добрева. Харизматичната журналистка гостува за първи път в Бургас, за да представи книгата си "Столетниците - благословия или орисия". Премиерата ще се състои в залата на Центъра за съвременно изкуство и библиотека на 11 юли /понеделник/ от 19.00 часа.

Дълголетниците, които тя снима в своята телевизионна поредица в продължение на 10 години, стават  част от книгата ѝ "Столетниците - благословия или орисия".  Това са 38 истории, останали зад кадър.

„Tова не са интервюта, а летописи, които ни дават една уникална представа за Българския Живот, за Българската Съдба.“ – споделя за книгата емблематичният водещ Кеворк Кеворкян.

Това е книга, която вдъхва надежда. Помага да се докоснем до огромната мъдрост, скрита в телата ни. Разкрива особен вид култура – културата да растеш с уважение към живота. Подбраните разкази засягат важните за всяко битие теми за завистта, смисъла на живота, брака, любовта, изневярата, младостта, какво харесват мъжете у жените, клюките, надеждата, навиците, човешките идеали и най-вече добротата. Няма еднозначен отговор дали пожеланието „да живееш 100 години“ е благословия или орисия, всеки читател ще намери смисъл сам за себе си.

Свързани статии
Нов роман представя култовите места в Бургас и културата през 90-те 15-годишна поетеса представя първата си книга в Казиното "С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Юристът Златина Георгиева ще ни потопи в спиралите на времето с дебютен роман Митко Иванов представя книга за бургаския жаргон в новата библиотека Събират в книга най-красивите кътчета по Черноморието Литературната изповед "Моят Шабат" ще бъде представена на 19 април в новата библиотека Теодора Ирикова пристига от Бремен, за да представи криминалния си роман в любимия Бургас Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града „Книга за баба и дядо“ - новата инициатива в Бургас
Тагове
мира добрева книга
Коментари

Още от последните новини