Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града

Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града - E-Burgas.com

В навечерието на патронния празник на Поморие – Гергьовден ще бъде официално представена най-новата книга, посветена на града – „Анхиалски истории“. Събитието ще се проведе на 05 май 2021 г., от 18.00 ч. в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ – Поморие.

Празничният 6. май ще започне с тържествена литургия в манастир „Свети Георги”, от 9.00 ч.

Тази година празникът в Поморие ще премине без официалната тържествена част, но жителите и гостите на града  ще имат възможността да се насладят на талантливите изпълнители от самодейните състави и децата от ЦПЛР – ОДК Поморие, както и да чуят китарите на рок бандата към музикалната школа при НЧ „Светлина“.

Истинският празник винаги е наситен с усмивки, емоции, красота и български народни танци, за които ще се погрижат танцьорите от Танцов клуб „Раковина“.

Празничният концерт ще започне в 10.30 ч. на лятната сцена до НЧ „Светлина 1939“.

"Каним жители и гости на празника, като ги молим да спазват противоепидемичните мерки за сигурността и здравето на всички", канят от община Поморие.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Около 360 000 българи празнуват имен ден
Тагове
поморие празник книга
Коментари

Още от последните новини