Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града

Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града - E-Burgas.com

В навечерието на патронния празник на Поморие – Гергьовден ще бъде официално представена най-новата книга, посветена на града – „Анхиалски истории“. Събитието ще се проведе на 05 май 2021 г., от 18.00 ч. в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ – Поморие.

Празничният 6. май ще започне с тържествена литургия в манастир „Свети Георги”, от 9.00 ч.

Тази година празникът в Поморие ще премине без официалната тържествена част, но жителите и гостите на града  ще имат възможността да се насладят на талантливите изпълнители от самодейните състави и децата от ЦПЛР – ОДК Поморие, както и да чуят китарите на рок бандата към музикалната школа при НЧ „Светлина“.

Истинският празник винаги е наситен с усмивки, емоции, красота и български народни танци, за които ще се погрижат танцьорите от Танцов клуб „Раковина“.

Празничният концерт ще започне в 10.30 ч. на лятната сцена до НЧ „Светлина 1939“.

"Каним жители и гости на празника, като ги молим да спазват противоепидемичните мерки за сигурността и здравето на всички", канят от община Поморие.

Свързани статии
Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Поморие Равда ще отблежи празника си в дена на Света Параскева с богата програма Чудотворна икона идва в Поморие Село Баня отпразнува Илинден Румен Радев идва на празника на Созопол И Поморие започна битката с комарите "Малката Москва” в Поморие пустее, руснаците се чудят дали да продават имотите си 35 клуба от цялата страна идват да вият хора в Поморие Паякът в Поморие вече дебне нарушители Задържаха под стража дилър от Поморие
Тагове
поморие празник книга
Коментари

Още от последните новини