Събират в книга най-красивите кътчета по Черноморието

Събират в книга най-красивите кътчета по Черноморието - E-Burgas.com

Природни феномени, мистериозни паметници от древността, исторически забележителности и свещени места, скрити плажове, където човекът все още не е успял да остави своята следа, познати и любими кътчета от друг ъгъл, 150 фотографии, които показват всичко това, и много подробна и полезна информация откриваме на страниците на "Най-красивите кътчета по Черноморието", съобщи БНР.

Пътеводителят е изчерпателен туристически справочник, който превежда читателя през цялото ни крайбрежие: от най-северната точка – Дуранкулак, до най-южната – Резово.

Три пътешественички – Елена Иванова, автор на блога "Друми в думи", Надежда Серафимова от "Тефтерчето на един пътешественик" и Росица Димитрова от "Trips with Rosie" – обединиха усилия, впечатления, думи и пътувания, за да опишат красотата и магията на българското Черноморие.

Те разказват за нечувани легенди, диви плажове и островни богатства, за вкусна храна и приятни маршрути, за незабравими гледки и нощни разходки и за най-необходимото на човек, тръгнал да покорява непокътната земя и да създава спомени.

Пътеводителят разкрива с думи, фотографии и съвети общо 57 възможности за приключения, като най-важното послание, което авторките му искат да отправят към своите читатели, е да опознаят Черноморието ни, докато го пазят чисто.

В "Артефир" те разказват, че по-трудно се пише за познатите на всички места, защото предизвикателството да ги представиш по нов, непознат и привлекателен начин, е по-голямо.

Най-запомнящи са срещите с местните хора, чрез които можеш да претвориш историята и мита за българските кътчета море върху лист хартия. А за дивите плажове е добре човек да се подготви като за поход в планината.

В звуковия файл Елена Иванова, Надежда Серафимова и Росица Димитрова говорят още за тайните на най-големия български черноморски остров Свети Иван, за плажове като Липите и Листи и за това, което отличава "Най-красивите кътчета по Черноморието" от всеки друг пътеводител.

Свързани статии
Нов роман представя култовите места в Бургас и културата през 90-те Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е 15-годишна поетеса представя първата си книга в Казиното Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса "С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост Юристът Златина Георгиева ще ни потопи в спиралите на времето с дебютен роман Митко Иванов представя книга за бургаския жаргон в новата библиотека Мира Добрева представя ученика по живеене "Столетниците - благословия или орисия" в Бургас Засилен интерес по Северното Черноморие за великденските празници
Тагове
черноморие книга
Коментари

Още от последните новини