Предлагат отнемане на книжката до живот на пияни и дрогирани шофьори

Предлагат отнемане на книжката до живот на пияни и дрогирани шофьори - E-Burgas.com

След тежката катастрофа с Милен Цветков от „Воля“ предложиха отнемане на книжката до живот на пияни и дрогирани шофьори предаде "Нова". Навръх Великден 22-годишният Кристиян Николов помете колата на журналиста на столичен булевард.  По-късно се доказа, че мъжът е употребил няколко вида наркотични вещества преди да седне зад волана. 

„По този законопроект работя от началото на годината. Само по коледните празници бяха заловени над 1000 пияни и дрогирани шофьори. До момента не го бях внесла, защото действително експертният ни състав е разделен на две. Едните смятат мярката за крайна, а другите - за абсолютно необходима", заяви в ефира на „Здравей, България"  зам. -председателят на ПГ на „Воля“ Кръстина Таскова.

По думите й алкохолът, дори в минимални количества, влияе различно на шофьорите. „Никой не може да каже как една бира действа на мозъка на даден човек. Ако искаш да пиеш, просто няма да шофираш. Над 25 % от инцидентите, които завършват с фатален край, са причинени от пияни и дрогирани шофьори. Защо трябва да се стига до тук, щом законодателят има право да ограничи това?", пита Таскова. 

„От „Воля“ проявяваме нулева толерантност към пияни и дрогираони шофьори", категорична бе Кръстина Таскова. 

„Още, когато влязохме в Народното събрание, г-н Марешки заяви, че иска тестове за алкохол и наркотици на всички политици, за да не може да взимат важни решения под влиянието на подобни вещества. Ще се запознаем с предложенията и на колегите от ГЕРБ. Колегите от БСП също са подкрепили законопроекта ни", заключи зам. -председателят на ПГ на „Воля“.

Коментари

Още от последните новини