Военноморските сили в Бургас търсят матроси, моряци, електротехници и готвачи

Военноморските сили в Бургас търсят матроси, моряци, електротехници и готвачи  - E-Burgas.com
Снимка: maritime.bg

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 171 (сто седемдесет и една) вакантни длъжности във военни формирования от Военноморските сили, които следва да се заемат след провеждане на конкурс за приемане на служба в доброволния резерв на български граждани, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина, съобщиха от Министерство на отбраната.

В конкурса могат да кандидатстват граждани, които отговарят на условията на чл. 24 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България (ЗРВСРБ). Кандидатите за вакантните длъжности за резервисти трябва да подадат до 10 юли писмено заявление за участие в конкурса до командира на Военноморските сили чрез структурите на Централното военно окръжие.

Те могат да заявят до три длъжности, като длъжностите могат да бъдат в различни военни формирования. Конкурсът ще се проведе по документи и събеседване с кандидатите по места в периода от 10 до 14 август.

Във военно формирование 22 480 - Бургас са обявени 48 длъжности за резервисти със звания „матрос“ I, II или III клас за електротехници, младши оператори, оператори по използване на оръжието, палубни моряци, готвачи и други.

Във военно формирование 56 080 - Варна обявените длъжности за резервисти са 10 - за младши артилеристи, радиотелеграфисти и други. Сто и девет (109) са обявените длъжности за резервисти във военно формирование 38 010 - Варна.

Те са за младши телефонни механици, младши оператори, помощник механик-водачи, помощник мерачи на картечница, гранатометчици, младши стрелци-зенитчици, младши телефонисти, електромеханици в агрегатно отделение, мерачи в зенитно отделение и други.

Във военно формирование 34 590 - Бургас са обявени четири вакантни длъжности за младши артилеристи и радиотелеграфисти. Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 3 юни 2020 г. в рубриките „Най-новото в сайта“, „Документи“ - „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната. 

Коментари

Още от последните новини