Военни от Атия ще извършат контролиран взрив на пясъчната коса на Велека

Военни от Атия ще извършат контролиран взрив на пясъчната коса на Велека - E-Burgas.com
Архив

И тази година военни от базата в Атия ще извършат контролирано взривяване на пясъчната коса на река Велека, за да се отвори третокласният път Царево-Ахтопол-Синеморец-Резово. Областният управител проф. Мария Нейкова разпореди да се предприемат необходимите действия по навременното отстраняване на наносите и регулиране на движението, така че населението на прилежащите населени места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат максимално защитени.

В резултат на падналите валежи и снеготопене на р. Велека водите й заливат третокласния път 9901, който е част от Републиканската пътна мрежа. Двете села Синеморец и Резово, по сигнал на кмета на община Царево, са откъснати от общинския и областен център.

По искане на областния управител сапьорите от Военноморска база Атия ще извършат контролиран взрив през днешния ден за пробиване и уширяване на канал през пясъчната коса с цел оттичане на високите води на р. Велека. Предприети са всички мерки са регулиране на движението през проблемния пътен участък.

Свързани статии
Отпускат 65 хил.лв. за пораженията от дъждовете в Бургаско през февруари Възстановиха движението между Ахтопол и Резово, водите на Велека освободиха пътя
Тагове
велека
Коментари

Още от последните новини