Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище

Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище - E-Burgas.com

Директорът на бургаското Управление на образованието инж. Виолета Илеива изрази задоволството си от предвидените средства за образованието през 2021. Както е известно предвидено е изграждането на нови корпуси на няколко бургаски училища.

Броят на учениците в областта нараствал с всяка година, отбеляза Илиева. СОУ „Св.Св. Кирил и Метдоий“ имал необходимост от нови ателиета и специализирани кабинети. В момента учениците със специалност изкуства интегрират в предподавателите на факултета на художсествената академия.

Новият корпус на компютърното училище е необходим за развитие на ученето по роботика, а завършилите ще могат да се велят в медицинските заведения в Бургас, но след висше образование.

Корпусът на ПМГ пък ще поеме част от близо 1000 души, които учат и преподават в двете училища. Там също има нужда от нови кабинети.

„В следващите години проблемът с нараставне на броя на учениците няма да може да се решава с новите корпуси. Ще бъде решен с построяването на нова училищна сграда и това, трябва да го предвидим за следващия бюджет“, апелира директорът на РУО.

В настоящия бюджет са предвидени и три нови детски градини.

Свързани статии
Исторически бюджет за Айтос, вдигат парите за спорта с 20 хил. лева Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки) Димитър Николов: Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета, той осигурява стабилността на общината Общинският съвет в Бургас гласува Бюджет 2021 Поморие няма да вдига данъците през 2021 Общинските съветници от ГЕРБ искат повече инвестиции за "Меден рудник" Стабилен бюджет няма да вкарва Айтос в дългове през 2021 Община Несебър прие бюджет от 65,2 млн. лв. за 2021, ясни са и приоритетите Община Айтос ще обсъди бюджета с гражданите при строго спазване на пандемичните мерки Бургас навлиза в 2021 с бюджет от 323 млн.лв., кои са приоритетите
Тагове
училища руо виолета илиева бюджет образование
Коментари

Още от последните новини