Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище

Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище - E-Burgas.com

Директорът на бургаското Управление на образованието инж. Виолета Илеива изрази задоволството си от предвидените средства за образованието през 2021. Както е известно предвидено е изграждането на нови корпуси на няколко бургаски училища.

Броят на учениците в областта нараствал с всяка година, отбеляза Илиева. СОУ „Св.Св. Кирил и Метдоий“ имал необходимост от нови ателиета и специализирани кабинети. В момента учениците със специалност изкуства интегрират в предподавателите на факултета на художсествената академия.

Новият корпус на компютърното училище е необходим за развитие на ученето по роботика, а завършилите ще могат да се велят в медицинските заведения в Бургас, но след висше образование.

Корпусът на ПМГ пък ще поеме част от близо 1000 души, които учат и преподават в двете училища. Там също има нужда от нови кабинети.

„В следващите години проблемът с нараставне на броя на учениците няма да може да се решава с новите корпуси. Ще бъде решен с построяването на нова училищна сграда и това, трябва да го предвидим за следващия бюджет“, апелира директорът на РУО.

В настоящия бюджет са предвидени и три нови детски градини.

Свързани статии
Доставят ковид тестовете на училищата Напредък: Ваксинираха се 40% учители и 5% ученици 4 училища в страната и 622 паралелки учат дистанционно МОН: Учителите да носят маски и по време на час Граждани и бизнесмени от Поморие ще се включат с предложения за новия проектобюджет Актуализацията на бюджета вече е факт Мъката по актуализация на бюджета продължава трети ден Премиерът Стефан Янев призова за актуализация на бюджета Стефан Янев: Държавният бюджет за 2021 е бил изразходван още първите 4 месеца Немската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки)
Тагове
училища руо виолета илиева бюджет образование
Коментари

Още от последните новини