Без тестове за ковид в училищата

Без тестове за ковид в училищата - E-Burgas.com

Тази учебна година няма да се наложат толкова строги рестрикции и предварително изследване на децата със слюнчени тестове за COVID-19, обяви в предаването "Тази събота и неделя" по bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

В момента се подготвят инструкциите както за изборите на 2 октомври в условията на COVID-19, така и за новата учебна година.

Когато в училище възникне случай на COVID-19, реакцията ще бъде в много по-малък кръг от хора и само паралелката, в която има заbolql ученик, ще преминава към дистанционно обучение. По думите му само при доста по-широко разпространение на заболяването може да се засегне цяло училище. 

Ангел Кунчев посочи, че последните данни за заболяемостта са оптимистични. "В рамките на една седмица всички области излязоха от втория етап, появиха се и първите две области, които са в нулев етап с много ниска заболяемост".

Аз се надявам, че това са последните прояви на този вирус, каза доц. Кунчев.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ковид тестове училища
Коментари

Още от последните новини