Без тестове за ковид в училищата

Без тестове за ковид в училищата - E-Burgas.com

Тази учебна година няма да се наложат толкова строги рестрикции и предварително изследване на децата със слюнчени тестове за COVID-19, обяви в предаването "Тази събота и неделя" по bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

В момента се подготвят инструкциите както за изборите на 2 октомври в условията на COVID-19, така и за новата учебна година.

Когато в училище възникне случай на COVID-19, реакцията ще бъде в много по-малък кръг от хора и само паралелката, в която има заbolql ученик, ще преминава към дистанционно обучение. По думите му само при доста по-широко разпространение на заболяването може да се засегне цяло училище. 

Ангел Кунчев посочи, че последните данни за заболяемостта са оптимистични. "В рамките на една седмица всички области излязоха от втория етап, появиха се и първите две области, които са в нулев етап с много ниска заболяемост".

Аз се надявам, че това са последните прояви на този вирус, каза доц. Кунчев.

Свързани статии
378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието СЗО заговори за нов смъртоносен вариант на ковид Четирима са починалите с ковид за денонощие Без починали от ковид за последното денонощие Петима починали от ковид за последното денонощие Малко под 400 души са новозаразени с ковид 7,6% са новозаразените с ковид, излекувани са над 400 души за денонощието Повече излекувани отколкото заразени за денонощието от ковид СЗО обяви за спад на ковид смъртността с 90% COVID кризата в цифри: 424 новозаразени, 11 души починали
Тагове
ковид тестове училища
Коментари

Още от последните новини