Възстановяват винтидж надписите на ресторанта към ТОХ-а (снимки)

Възстановяват винтидж надписите на ресторанта към ТОХ-а (снимки)  - E-Burgas.com

След реставрацията те ще бъдат имплементирани по подходящ начин в новата визия на сградата

Община Бургас има намерение да реставрира оригиналните винтидж табели и знаци на ресторанта на Професионалната гимназия по туризъм "Проф.д-р Асен Златаров". В момента помещението се ремонтира за нуждите на учениците от ТОХ-а, които ще могат да я използват като производствена база. Парите за реконструкцията са по проект „Подкрепа за професионалните училища в България“, по ОП „Региони в растеж“. 

Табелите в момента са свалени и предстои да бъдат реставрирани, тъй като имат винтидж стойност. В момента те са вдигнати върху покрива на сградата, за да не бъдат откраднати или повредени. След завършване на ремонта, ще се търси начин да бъдат имплементирани по подходящ начин в новата визия на сградата, обещаха от община Бургас. Отговорът дойде след наше запитване, заради притеснението на урбаниста Мария Съботинова, че елементите ще бъдат изхвърлени. Бургазлийката се обърна към кмета Димитър Николов с апел те да бъдат запазени, тъй като имат винтидж стойност. 

На въпросните две табели са изписани надписите "Ресторант" и старото име на гимназията ТОХ - Техникум по обществено хранене, с което все още е известен сред бургазлии. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини