Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда

Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда  - E-Burgas.com

524 души са се ваксинирали в събота в област Бургас. Това е близо десет пъти повече от нормалните стойности за почивните дни през последните месеци.

Най-предпочитаният препарат продължава да бъде този на Pfizer-BioNTech с 258 поставени дози, следван от Janssen-Cilag с 223 и Moderna с 43. Ваксинираните получават на момента своя зелен сертификат, който им осигурява достъп до местата на закрито, които иначе попадаха в ограничението на заповедта. В ваксините на Pfizer-BioNTec и Moderna сертификатът е временен и важи само до поставянето на втора доза, а с Janssen-Cilag е за постоянно, тъй като от тази ваксина се поставя само една игла.

След въвеждането на зелените сертификати само за няколко дни броят на ваксинираните на ден се увеличи в пъти. Въпреки всичко в област Бургас продължава да има едва 23.5% ваксинирани. 

Страната ни се опитва да догони европейските държави, които отдавна достигнаха до 70-80% ваксинирано население, след което смъртността там спадна почти до минимум. 

Свързани статии
СЗО: Задължителните ваксини трябва да бъдат абсолютно крайна мярка Проф. Кюркчиев: Бих препоръчал третата доза на всеки Ето къде можете да се ваксинирате срещу ковид в страната Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си Над 19 500 са се ваксинирали вчера, 2 681 са новозаразените ЕС обмисля нови правила за сертификатите: Пътуване само след трета бустерна доза Одобриха ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 години в ЕС Ваксинационен пункт в Созопол ще работи днес и утре В Австрия затвор при отказ от ваксина Над 12 хиляди деца в България са напълно ваксинирани срещу ковид
Тагове
зелен сертификат ваксини
Коментари

Още от последните новини