Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда

Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда  - E-Burgas.com

524 души са се ваксинирали в събота в област Бургас. Това е близо десет пъти повече от нормалните стойности за почивните дни през последните месеци.

Най-предпочитаният препарат продължава да бъде този на Pfizer-BioNTech с 258 поставени дози, следван от Janssen-Cilag с 223 и Moderna с 43. Ваксинираните получават на момента своя зелен сертификат, който им осигурява достъп до местата на закрито, които иначе попадаха в ограничението на заповедта. В ваксините на Pfizer-BioNTec и Moderna сертификатът е временен и важи само до поставянето на втора доза, а с Janssen-Cilag е за постоянно, тъй като от тази ваксина се поставя само една игла.

След въвеждането на зелените сертификати само за няколко дни броят на ваксинираните на ден се увеличи в пъти. Въпреки всичко в област Бургас продължава да има едва 23.5% ваксинирани. 

Страната ни се опитва да догони европейските държави, които отдавна достигнаха до 70-80% ваксинирано население, след което смъртността там спадна почти до минимум. 

Свързани статии
Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски 1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза Ваксинирането срещу ковид продължава и след края на пандемичната обстановка Отново изнесени пунктове за ваксиниране през уикенда Проф. Габровски: Зеленият сертификат не беше сериозен инструмент за контрол И този уикенд можем да се ваксинираме в изнесени пунктове
Тагове
зелен сертификат ваксини
Коментари

Още от последните новини