В Ямболско затварят църкви за Великден, но поради липса на свещеници

В Ямболско затварят църкви за Великден, но поради липса на свещеници - E-Burgas.com

Много от църквите в Ямболска духовна околия ще останат затворени на Великден. Причината е не само в ограничителните мерки, заради разпространението на коронавирус, а и в липсата на достатъчно свещеници, съобщи БНР.

И четирите църкви в Ямбол ще бъдат отворени при спазването на същите строги мерки, както на Цветница. Службите в полунощ се отслужат вътре в храмовете, уточни архимандрит Димитрий: "Огънят ще се дава отвънка да си запалят свещите, тези които дойдат в храма - Добре дошли. Те по принцип вярващите са дисциплинирани хора, носят маски, задължително спазват дистанция. Който се притеснява да седи вкъщи, на терасите. Да кажем всички „Христос Воскресе““.

Голяма част от храмовете по селата ще останат затворени, тъй като един свещеник отговаря за повече от десет села:

"По селата не знам дали ще бъдат отворени храмовете, може би до обяд, то и в църквите не идва никой“, каза свещеникът.

Свързани статии
Тревожен става броя на заразените медици в Ямбол Разкриха огромна наркооранжерия в Ямбол (Снимки) Полицейска акция срещи битовата престъпност се проведе в 26 населени места в Ямболско (Снимки) Окръжна прокуратура-Ямбол с нов шеф Ямболската болница в критично положение, няма персонал Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус Бургаските свещеници непоклатими – няма да дезинфекцират лъжичката за причастие на Великден Без цветя на Великден, свещениците призовават да си останем вкъщи Ето каква ще е организацията на бургаските църкви за Цветница
Тагове
ямбол църкви
Коментари