Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус

Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус - E-Burgas.com

Издигат контролно-пропускателни пунктове в един от кварталите на Ямбол. Причината са 11 души с потвърден коронавирус и една починала жена, носител на заразата. На спешно заседание в понеделник вечерта Областният медицински съвет е взел решение да ограничи разпространението на COVID-19 от огнище в квартала „Райна Княгиня”, информира Нова Тв. За целта полицията постави заграждения и постове, на които по примера на ромските квартали в София, ще се проверяват всички. Към момента се забранява изцяло влизането и излизането от квартала.

„Предприехме тези мерки, за да ограничим влизането и излизането от квартала, който се състои от седем улици и два жилищни блока. Това се наложи поради високия брой заразени с коронавирус и двама починали от последните седмици”, обясни областния управител на Ямбол Димитър Иванов.

Той посочи още, че започва тестване на всички контактни лица на заразените. „Надявам се бързо да ограничим разпространението на вируса. За нас е важно в кратки срокове да бъдат свалени мерките и кварталът да се върне към нормалния си ритъм на живот”, допълни Иванов.

Свързани статии
Здравният министър: Лъжа е, че отново ще въвеждаме КПП-та Разкриха огромна наркооранжерия в Ямбол (Снимки) Полицейска акция срещи битовата престъпност се проведе в 26 населени места в Ямболско (Снимки) Над 10 километра опашка на единствения вход за Гърция Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. лева Окръжна прокуратура-Ямбол с нов шеф Ямболската болница в критично положение, няма персонал Великобритания отчете най-големия брой починали от коронавирус в Европа Според европейските служби: В България най-лошото тепърва предстои Томислав Дончев: КПП-тата падат утре, моловете и театрите остават затворени
Тагове
covid-19 КПП Ямбол
Коментари

Още от последните новини