Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус

Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус - E-Burgas.com

Издигат контролно-пропускателни пунктове в един от кварталите на Ямбол. Причината са 11 души с потвърден коронавирус и една починала жена, носител на заразата. На спешно заседание в понеделник вечерта Областният медицински съвет е взел решение да ограничи разпространението на COVID-19 от огнище в квартала „Райна Княгиня”, информира Нова Тв. За целта полицията постави заграждения и постове, на които по примера на ромските квартали в София, ще се проверяват всички. Към момента се забранява изцяло влизането и излизането от квартала.

„Предприехме тези мерки, за да ограничим влизането и излизането от квартала, който се състои от седем улици и два жилищни блока. Това се наложи поради високия брой заразени с коронавирус и двама починали от последните седмици”, обясни областния управител на Ямбол Димитър Иванов.

Той посочи още, че започва тестване на всички контактни лица на заразените. „Надявам се бързо да ограничим разпространението на вируса. За нас е важно в кратки срокове да бъдат свалени мерките и кварталът да се върне към нормалния си ритъм на живот”, допълни Иванов.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта Засилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания Задържаха трима турци за пренос на наркотици през границата Петков се срещна с Ердоган, обсъдиха и трафика по КПП-тата Предстои разширение на ГКПП "Малко Търово" и нов туристически пункт край Резово Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Митничари надушиха контрабандни пари край Малко Търново Прокарват електричество на индустриалната зона край "Меден рудник", местят КПП-то за Созопол Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция
Тагове
covid-19 КПП Ямбол
Коментари

Още от последните новини